Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, ridicat în slăvi de o legendă a tenisului: "E timpul să-l apreciați cu adevărat"

Nicu Savin

Actualizat 12/06/2023 la 14:42 GMT+3

Novak Djokovic este omul momentului în tenisul mondial, după ce a câștigat al 3-lea său titlu la Roland Garros și al 23-lea de Grand Slam în total, un record absolut. Elogiile curg în valuri la adresa sârbului, iar legendara Chris Evert a avut un mesaj tranșant, spunând că nu a văzut niciun mare campion precum Nole și făcând apel la toată lumea să-l aprecieze cu adevărat.

Novak Djokovic, cel mai mare campion din istorie! #3 la Roland Garros, #23 de titluri de Grand Slam

Novak Djokovic era intrat de mult timp în cărțile de istorie ale tenisului, dar odată cu titlul cucerit ieri la Roland Garros e clar că nimeni nu-i mai poate pune la îndoială mărăția. Sârbul l-a învins în finală pe Casper Ruud și a devenit primul om din istorie care ajunge la 23 de trofee de Grand Slam, depășindu-l pe Rafa Nadal.
Djokovic este primul tenismen care își 3 în palmares minim 3 trofee la fiecare dintre cele 4 turnee de Grand Slam și deține nenumărate alte recorduri, astfel că partizanii săi au toate argumentele să-l numească cel mai bun jucător al tuturor timpurilor. Nole a explicat că nu-și atribuie acest statut, dar numărul specialiștilor care îl consideră GOAT este tot mai mare.

Novak Djokovic, elogiat de legendara Chris Evert

Legendara Chris Evert este ultimul nume cu greutate din tenis care l-a ridicat în slăvi pe sârb. De 18 ori campioană de Grand Slam (7 titluri la Roland Garros), americanca a subliniat că a analizat toți marii campioni din ulima jumătate de secol și nu a văzut pe nimeni precum Novak Djokovic. Evert a transmis un mesaj cu subînțeles către criticii lui Nole, spunând că e momentul ca acesta să fie apreciat așa cum merită.
"În ultimii 50 de ani, am văzut și am studiat fiecare campion la tenis. Nu am văzut niciodată pe nimeni ca Novak Djokovic. Combinația de forță mentală, fizică și emoțională care intră în fiecare lovitură a sa este de neegalat. E timpul să-l apreciați cu adevărat pe acest om", a scris Evert pe contul personal de Twitter.
Laudele la adresa lui Djokovic curg în valuri în toată lumea tenisului. Rafa Nadal a fost printre primii care l-au felicitat după succesul de la Paris, iar Stefanos Tsitsipas a scris și el un mesaj absolut superb despre evenimentul istoric marcat de Nole.
"Novak Djokovic, ne-ai atins inimile cu spiritul tău neclintit și cu hotărârea ta puternică. Capacitatea ta de a face față provocărilor a devenit un far de speranță pentru fanii din întreaga lume. Îți mulțumim că ne-ai arătat că, prin muncă și pasiune, visele pot deveni realitate", a scris Tsitsipas pe contul personal de Twitter.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo