Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafa Nadal - clasament ATP | Ibericul ar putea ieși din top 100 mondial, după Roland Garros

Nicu Savin

Publicat 05/05/2023 la 22:54 GMT+3

Rafa Nadal a anunțat astăzi că nu va participa nici la Mastersul de la Roma, ceea ce înseamnă că va merge la Roland Garros fără niciun meci în picioare pe zgură. Dacă starea sa fizică nu-i va permite să joace la Paris sau dacă va fi eliminat prematur, "Matadorul" ar putea ieși din Top 100 ATP pentru prima dată după aproape 20 de ani.

Nadal - Mcdonald - Australian Open Rezumat

Rafa Nadal a jucat numai două meciuri în circuitul ATP în acest an, ambele la Australian Open, unde a fost eliminat în turul secund de americanul Mackenzie McDonald. În acel meci, ibericul a acuzat serioase probleme medicale, dar spiritul de luptător l-a făcut să nu abandoneze, ceea ce s-a întors împotriva sa.
Rafa a suferit o accidentare la șold, iar recuperea a decurs mai greu de cât era anticipat. Obiectivul era să revină odată cu startul sezonului de zgură, dar "Matadorul" s-a retras pe rând de la Monte Carlo, Barcelona și Madrid, iar azi a anunțat că nu va participa nici la Mastersul de la Roma.
Ca atare, Nadal va încerca să-și apere titlul de la Roland Garros fără să aibă niciun meci în picioare pe suprafața sa favorită. Lipsa lungă din circuit l-a aruncat pe Rafa în afara primelor 10 locuri din clasamentul mondial, dar căderea sa ar putea fi una uriașă dacă nu va obține un rezultat notabil la Paris.

Rafa Nadal ar putea ieși din top 100 ATP, după Roland Garros

În acest moment, Rafa este pe locul 14 în ierarhia ATP LIVE, loc pe care îl va ocupa și în următoarele două săptămâni. Anul trecut, Nadal s-a oprit în turul 3 la Roma, astfel că nu va pierde decât 90 de puncte în clasament, dar situația sa ar putea deveni dezastruoasă după Roland Garros.
În acest moment, Rafa are 2.535, dar la Roland Garros are de apărat 2000 de puncte. Astfel, dacă nu va participa la Grand Slam-ul parizian sau va fi eliminat prematur din competiție, Nadal ar urma să iasă din top 100 ATP pentru prima dată după aproape 20 de ani (a pătruns în finalul anului 2003). Judecând după clasamentul în timp real, Rafa va fi pe locul 116 mondial fără cele 2000 de puncte pe care trebuie să le apere la Roland Garros.
De notat că între Mastersul de la Roma și Roland Garros mai este o săptămână, în care sunt programate două turnee ATP 250, la Geneva și Lyon. Chiar dacă va fi 100% din punct de vedere fizic, sunt șanse mici ca Nadal să solicite un wild-card pentru una dintre aceste competiții, deci nu-și va îmbăgăți zestrea de puncte.
Turneul ATP Masters 1000 de la Madrid se desfășoară în perioada 26 aprilie - 7 mai, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
picture

Acțiunea din circuitul ATP se vede și în 2023 pe Eurosport și pe aplicația Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo