Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roland Garros nu a început, dar există deja o mare controversă! Ce se va întâmpla în sesiunile de seară

Nicu Savin

Publicat 23/05/2023 la 22:07 GMT+3

Roland Garros va debuta abia duminică, dar există deja o mare controversă legată de Grand Slam-ul parizian. În 2022, din cele 10 meciuri programate pe Philippe Chatrier în sesiunile de seară doar unul a fost de feminin, iar directorul WTA cere o paritate în acest sens. Amelie Mauresmo, directoarea Openului Francez, a spus că nu va exista așa ceva, deciziile urmând a se lua după alte criterii.

La pluie sur le Philippe-Chatrier à Roland-Garros

Credit imagine: Getty Images

Au mai rămas doar 4 zile până la startul turneului de la Roland Garros, dar deja a apărut în prim plan o mare controversă. În 2022, organizatorii Grand Slam-ului parizian au introdus sesiunile de seară, iar impactul a fost unul pozitiv, deoarece multe partide deosebit de interesante au putut fi urmărite la ore de prime-time.
Totuși, au existat și multe nemulțumiri, deoarece unele meciuri s-au terminat foarte târziu, iar dintre cele 10 jucate seara pe Arena Phlippe Chatrier numai unul a fost de pe tabloul feminin. Steve Simon, Directorul WTA, a cerut public ca la ediția din acest an să existe o paritate între meciurile de băieți și cele de fete în sesiunile de seară, insinuând că, în caz contrar, organizatorii dau dovadă de dezinteres pentru turneul feminin
"La sfârșitul zilei, ești ceea ce spui că ești. Prin modul în care afișezi produsul la ore de prime time, îi spui consumatorului care este valoarea acestuia. Prin urmare, este foarte important să existe un amestec între meciurile de bărbați și femei în intervalele orare de maximă audiență", a spus Simon pentru BBC.

Roland Garros 2023 | Amelie Mauresmo nu a dat asigurări că va exista paritate între meciurile de bărbați și femei în sesiunile de seară

Chestionată pe acest subiect, Amelie Mauresmo a refuzat să dea vreo asigurare că lucrurile vor sta diferit față de anul trecut. Directoarea Grand Slam-ului parizian susține că în sesiunile de seară vor fi programate partide în funcție de importanța lor și a ținut să-i ofere o replică lui Steve Simon în ceea ce privește orele de prime-time, argumentând că drepturile TV sunt vândute pe toate continentele, deci nu trebuie să se raporteze totul doar la fusul orar din Europa.
"Ca să fiu sinceră, momentan nu vă pot spune nimic despre numărul de meciuri masculine sau feminine din sesiunile de seară. Cred că mai întâi trebuie să așteptăm tragerile la sorți și confruntările directe ale fiecărei zile, pentru că asta ne împinge într-adevăr să luăm o decizie: să știm ce meci va fi meciul zilei. Ceea ce știm sigur despre meciurile de pe Philippe Chatrier este că avem patru meciuri pe zi: două de la masculin și două de la feminin. Sesiunea de seară face imposibil să mulțumim pe toată lumea.
Ora la care se joacă sesiunile de seară este oră de prime time în Europa, dar suntem un eveniment internațional, așa că cererile pe care le avem de la televiziuni nu sunt doar din Europa. Avem și procese din Statele Unite, așa că vreau doar să văd ce urmează. În fiecare zi vom încerca să luăm cea mai bună decizie posibilă, este singurul lucru pentru care mă pot angaja", a explicat Mauresmo, citată de puntodebreak.com.
Anul trecut, principalul argument al organizatorilor pentru preferința de a avea meciuri masculine în sesiunile de seară a fost că acestea durează mai mult și fanii, respectiv spectatorii, se bucură de tenis un timp mai îndelungat. Au fost aduse în față exemple de meciuri feminine care s-au terminat în aproximativ o oră, ceea ce ar fi fost deranjant pentru fanii care au plătit sume considerabile. În schimb, un meci de băieți are cel puțin 3 seturi, deci e garantată o durată mai mare pentru spectacol.
Singura schimbare anunțată deja în ceea ce privește sesiunile de seară de la Roland Garros este legată de ora de start. Partidele respective vor începe la ora locală 20:30 (211:30 ora României), cu 30 de minute mai devreme față de anul trecut.
Roland Garros 2023 se desfãșoarã în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se vãd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo