Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un fost campion de la Roland Garros nu e impresionat de cifrele lui Djokovic: "Oamenii îl iubesc pe Federer"

Nicu Savin

Actualizat 14/06/2023 la 23:51 GMT+3

Novak Djokovic a câștigat la Roland Garros și a ajuns la 23 de trofee de Grand Slam în palmares. Pe acest considerent, sârbul este socotit de mulți specialiști cel mai bun jucător din istorie, dar există și oameni de tenis care nu sunt de acord cu această viziune. Printre ei se numără și Adriano Panatta, campion la Paris în 1976, care susține că Roger Federer este cel mai mare jucător.

Federer e Djokovic, Wimbledon 2022

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic a făcut un turneu excelent la Roland Garros și a cucerit al 3-lea său titlu la Paris și totodată al 23-lea de Grand Slam din carieră, ceea ce reprezintă un record absolut. Sârbul deține și alte recorduri importante în tenis, ceea ce pentru majoritatea specialiștilor reprezintă argumentul suprem pentru a-l numi cel mai bun jucător al tuturor timpurilor.
LG, 10 ani
Acest articol este susținut de LG
Discuția despre GOAT este interminabilă și poate inutilă, mai ales că e influențată de o mare doză de subiectivism. Fiecare expert sau fan are dreptul să-și dea cu părerea și poate aduce argumente solide pentru opțiunea sa. Chiar dacă Djokovic are cifrele de partea lui în comparație cu Nadal sau Federer, există numeroși oameni de tenis care nu-l consideră cel mai bun din toate timpurile.

Adriano Panatta: "Pentru mine Roger Federer va fi întotdeauna cel mai mare jucător de tenis din istorie"

Este și cazul lui Adriano Panatta, singurul italian care a câștigat la Roland Garros în Era Open (1976). Acesta nu este impresionat de numărul de trofee câștigate de Nole și susține că Roger Federer este cel mai bun jucător din istorie, argumentând că eșvețianul se va bucura pentru totdeauna de o dragoste mai mare din partea fanilor.
"Am să-mi spun doar părerea personală. Pentru mine, nimic nu se schimbă, indiferent câte titluri a câștigat Novak Djokovic, pentru că fiecare vede lucrurile diferit. Dezbaterea despre GOAT este puțin exagerată. Dar dacă trebuie să mă decid, voi spune că Federer este cel mai mare și nimeni nu-mi poate schimba părerea. Poate că Novak are cele mai multe titluri de Grand Slam în acest moment, dar oamenii îl iubesc cu adevărat pe Roger și o vor face întotdeauna. După cum am mai spus, nu sunt deloc interesat de câte trofee va câștiga Djokovic, pentru că pentru mine Roger Federer va fi întotdeauna cel mai mare jucător de tenis din istorie", a spus Panatta, citat de welovetennis.com.
Mats Wilander și-a exprimat o opinie extrem de interesantă în disputa privind statutul de cel mai bun jucător din istoria tenisului. Expertul suedez admite că Djokovic este cel mai valoros jucător al tuturor timpurilor, pentru că a câștigat cele mai multe trofee importante, dar nu este și cel mai mare, deoarece ca impact asupra sportului alb Federer și Nadal îi sunt superiori.
"Djokovic își va termina cariera cu cele mai multe titluri de Grand Slam și cu cele mai multe trofee ATP 1000. A fost cel mai consistent jucător din ultimii 15 ani. Asta nu îl face "GOAT-ul" în tenis, urăsc expresia asta. Nu este cel mai mare din istorie, pentru că, atunci când formulezi o astfel de ipoteză, trebuie să te referi și la alte aspecte, dincolo de jocul propriu-zis, la impactul avut, la multe alte lucruri. Dar, cu siguranță, este cel mai bun din istorie. A demonstrat asta pe teren prin ce a realizat", a explicat Mats Wilander pentru Eurosport.
Însuși Novak Djokovic a refuzat să-și atribuie statutul de GOAT, chiar dacă statistica i-ar permite-o. Nole a insistat că acest lucru ar fi lipsit de respect față de campionii din alte generații. Totuși, în lumea tenisului continuă să existe o dezbatere aprinsă pe acest subiect și nu există niciun dubiu că ea va continua și în anii următori.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo