Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Francezii, rugați să-l ierte pe omul hulit la Roland Garros, chiar de cel pe care l-a bătut: "Uitați gestul"

Nicu Savin

Publicat 21/05/2024 la 14:30 GMT+3

Gabriel Debru a transmis un mesaj de mare bun simț la doar câteva ore după ce a fost învins de Valentin Vacherot în primul tur al calificărilor de la Roland Garros. Monegascul a intrat în conflict cu fanii francezii și a făcut un gest necuvenit la finalul partidei, dar Debru le-a cerut suporterilor parizieni să-l ierte și să uite de comportamentul avut după ultimul punct.

Gabriel Debru.

Credit imagine: Imago

Prima zi a calificărilor de la Roland Garros a fost marcată de un moment neplăcut, la finalul partidei dintre Valentin Vacherot (Principatul Monaco - 116 ATP) și Gabriel Debru (Franța - 341 ATP). Tânărul de numai 18 ani din Hexagon a fost aproape de o victorie mare, dar a cedat în final cu 6-4, 3-6, 5-7, la capătul a două ore și 53 de minute de joc.
Tensiunea a fost maximă pe finalul partidei, monegascul fiind deranjat de excentricul public francez care își încuraja favoritul. La final, Vacherot s-a revanșat bucurându-se ostentativ și aruncând cu o minge înspre spectatori, ceea ce i-a iritat și mai tare pe fani, care l-au fluierat copios pe învingător.

Gabriel Debru i-a rugat pe parizieni să-l ierte pe Vacherot pentru gesturile sale de la finalul partidei din turul 1 al calificărilor de la Roland Garros

La doar câteva ore distanță, "avocatul" lui Vacherot a devenit chiar omul pe care l-a eliminat din cursa căte tabloul principal. Gabriel Debru a dat dovadă de o mare maturitate la numai 18 ani și a făcut apel la publicul parizian să uite gesturile făcute de monegasc la finele meciului și să-l felicite pentru victoria obținută.
"Salut prieteni, nicio victorie astăzi, dar o luptă grozavă!! Multumesc Roland Garros, ce distractie!! Multumesc tribunei albastre! Mai mult, aș vrea ca lumea să-l felicite pe Valentin, pentru spiritul de luptă pe care l-a avut. Nu a cedat și a dat totul pentru a câștiga, a meritat. Amintiți-vă de combativitatea lui și nu de gestul de la final, vă rog! Este un tip bun, merită să fie aplaudat pentru meciul grozav pe care l-a jucat. Mulțumesc. Voi da tot ce am pentru a continua să progresez și să merg înainte!!", a transmis Gabriel Debru pe contul personal de X.
Rămâne de văzut cum va reacționa publicul parizian la îndemnul lui Debru. Problema lui Vacherot este în turul doi al calificărilor va întâlni un alt francez, Enzo Couacaud, astfel că e posibil să se confrunte din nou cu o mare ostilitate din partea fanilor care vor fi prezenți la meci.
Chiar dacă e un jucător care bate la porțile topului 100 ATP, Vacherot a jucat azi abia primul meci din carieră la un Grand Slam. În vârstă de 25 de ani, monegascul are numai 3 meciuri pe tabloul principal la turneele din circuitul ATP, toate pierdute: două la Monte Carlo, unde a primit wild-card la ultimele două ediții, și unul la București, în acest an, unde a ajuns în turul 1 după ce a trecut de calificări. Vacherot și-a petrecut cea mai mare parte a carierei în circuitele ITF și Challanger, unde a câștigat 10 trofee din 15 finale jucate. Ultimele 3 titluri le-a câștigat în acest an, două la Nonthaburi (Thailanda) și unul la Pune (India).
Nu rata niciun moment din acțiunea care va fi transmisă pe Max, noua noastră casă de streaming, acolo unde poți vedea fiecare meci de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo