Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Legea nescrisă care ar putea-o lăsa pe Simona Halep fără wild-card la Roland Garros! Ce s-a întâmplat în ultimii ani

Nicu Savin

Publicat 30/04/2024 la 17:49 GMT+3

Simona Halep speră să primească un wild-card la Roland Garros, dar șansele pentru un astfel de scenariu sunt reduse dacă francezii nu-și vor schimba politica adoptată în ultimii ani. Concret, organizatorii preferă să ofere invitații jucătoarelor din Hexagon, dar au și o înțelegere tacită cu Australian Open și US Open, ceea ce înseamnă că vor invita și câte o sportivă din Australia și SUA.

Simona Halep - Sloane Stephens | Roland Garros 2018

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep a jucat un singur meci de când a primit dreptul de a se întoarce pe teren. Românca a participat la turneul WTA 1000 de la Miami, dar a pierdut în primul tur contra Paulei Badosa, iar de atunci a început o perioadă complicată pentru ea. Intesificarea antrenamentelor a adus cu sine mici probleme medicale pentru Simo, care a fost nevoită să sară peste turneele de la Oeiras și Madrid, unde primise wild-card-uri din partea organizatorilor.
Accidentările suferite de Simona nu sunt serioase și ar putea reveni pe teren foarte curând, dar nu se știe la ce turnee va primi invitații. Se pare că la Roma nu se pune problema de așa ceva, iar în privința Grand Slam-ului de la Roland Garros există de asemenea îngrijorări majore. La ultima aparție în presă, Simona a declarat că francezii sunt foarte naționaliști și de obicei acordă wild-card-uri sportivelor din Hexagon, astfel că nu e sigură dacă va fi pe lista invitatelor.
Organizatorii de la Roland Garros acordă anual 8 wild-card-uri, iar ceea ce s-a întâmplat trecutul apropiat demonstrează că temerile Simonei sunt cât se poate de logice. Pe lângă faptul că majoritatea wild-card-urilor sunt acordate franțuzoicelor, în ultimii ani se poate observa un trend care îi diminează serios șansele sportivei noastre de a fi pe tabloul principal de la Paris în acest an.

Simpona Halep speră să primească wild-card la Roland Garros, dar francezii au o politică clară

În 2023, 6 jucătoare din Franța au primit wild-card la Roland Garros, iar celelate două invitații au mers către australianca Kimberly Birrell și americanca Emma Navarro. Lucrurile au stat exact la fel și în 2023, din punct de vedere al naționalităților jucătoarelor care au primit invitații: pe lângă 6 franțuzoaice, de acest avantaj au beneficiat australianca Daria Saville și americanca Katie Volynets.
Ca atare, e foarte probabil ca între Federațiile de Tenis din Franța, Australia și SUA să existe o înțelegere prin care la cele 3 Grand Slam-uri organizate în aceste țări să fie invitate cel puțin câte o jucătoare din celelalte. Acest lucru reiese dacă ne uităm pe lista jucătoarelor invitate la ultimele ediții de la Australian Open și US Open. În 2022 și 2023, franțuzoaica Diane Parry a primit wild card la Australian Open, iar în acest an de un astfel de avantaj s-a bucurat Alize Cornet. Câte o sportivă din Franța a beneficiat de wild-card și la precedentele două ediții de la US Open: Harmony Tan în 2022 și Fiona Ferro în 2023.
Așadar, e aproape sigur că organizatorii de la Roland Garros vor invita câte o jucătoare din Australia și SUA în acest an, astfel că ar mai rămâne doar 6 locuri vacante. Acestea ar putea fi ocupate toate de sportive din Franța, dar nu ar fi chiar exclus ca francezii să-i facă loc și Simonei Halep. Vorbim, de o jucătoare care a scris istorie la Paris, cucerind trofeul în 2018, după ce în 2014 și 2017 a jucat finala. Turneul de la Roland Garros va avea loc în perioada 26 mai - 9 iunie, deci lista jucătoarelor care vor primi wild-card ar trebui să apară cât de curând.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo