Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

S-a publicat lista de înscrieri la Roland Garros! Patru românce sunt sigure de prezența pe tablou

Nicu Savin

Actualizat 16/04/2024 la 21:13 GMT+3

Sezonul de zgură este abia la început, dar organizatorii turneului de la Roland Garros au publicat deja lista de înscrieri pentru Roland Garros. Patru sportive din România au asigurată prezența pe tabloul principal. Lor li s-ar putea alătura Simona Halep, dacă va primi un wild-card pentru Grand Slam-ul parizian.

Sorana Cîrstea

Credit imagine: Getty Images

Roland Garros 2024 va începe peste ceva mai mult de o lună, însă organizatorii au publicat deja lista de înscrieri la cel de-al 2-lea Grand Slam al anului. Pe tabloul feminin, România va avea cel puțin 4 reprezentante. Sorana Cîrstea (29 WTA), Ana Bogdan (64 WTA), Jaqueline Cristian (74 WTA) și Irina Begu (128 WTA).
Irina Begu a primit acces pe tabloul principal datorită clasamentului semiprotejat, de care pot profita jucătoarele care au lipsit o bună perioadă din circuit. Astfel au intrat pe tablou și Amanda Anisimova, Bianca Andreescu, Julia Grabher, Alison van Uytvanck și Aleksandra Krunic.
Pe lista de înscrieri figurează 104 jucătoare. Pe tabloul principal se vor regăsi 128 de sportive, 24 dintre ele urmând a ajunge acolo prin intermediul calificărilor. Celelalte 8 locuri vor fi ocupate de beneficiarele unor wild-card-uri din partea organizatorilor.

Patru românce, pe tabloul principal de la Roland Garros! Simona Halep speră să primească wild-card

Toată suflarea tenisului din România speră ca Simona Halep să primească o invitație la turneul său favorit. Românca a jucat 3 finale la Paris și a câștigat trofeul în 2018, după ce a învins-o în finală pe Sloane Stephens, astfel că are toate argumentele să spere că va primi wild-card. Există și posibilitatea ca sportiva noastră să primească invitație pentru calificări.
Totuși, la ultima aparție în presă Simona a manifestat o oarecare îngrijorare în acest sens, spunând că francezii sunt naționaliști și de obicei majoritatea invitațiilor sunt atribuite tenismenelor din Hexagon.
"Sper și îmi doresc, însă francezii sunt naționaliști și din ce am înțeles dau wild-card franțuzoaicelor. Eu îmi doresc mult să joc acolo pentru că este turneul meu preferat, dar decizia este la ei", a transmis Simona Halep săptămâna trecută.
Declarația Simonei este cât se poate de realistă dacă ne uităm în urmă. În 2023, 6 dintre cele 8 wild-carduri pe tabloul feminin au mers către jucătoare din Franța, singurle excepții fiind americanca Emma Navarro și australianca Kimberly Birrell. Cele două provin din țări care organizează la rândul lor câte un Grand Slam și de multe ori șefii turneelor majore au această înțelegere tacită de a se ajuta între ei. Distribuția wild-card-urilor a fost exact aceeași în 2022, când tot 6 franțuzoaice, o americancă și o australiancă au început direct pe tabloul principal.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo