Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic, în fața unei situații paradoxale! Ar putea primi interzis să joace în orașul de reședință

Nicu Savin

Publicat 11/02/2022 la 11:44 GMT+2

Novak Djokovic se pregătește de revenirea pe teren, fiind așteptat să joace la turneul ATP 500 de la Dubai, programat între 21 și 26 februarie. Ulterior, situația sârbului s-ar putea complica din nou, nefiind clar dacă acesta s-a vaccinat sau nu. În condițiile în care nu a făcut-o, acesta ar putea fi pus într-o postură paradoxală, aceea de fi interzis la Monte Carlo, orașul în care are reședința.

Novak Djokovic à Monte-Carlo en 2021

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic a fost protagonistul unui scandal fără precedent la începutul anului, fiindu-i interzisă participarea la Australian Open în condițiile în care nu s-a vaccinat împotriva Covid. Sârbul nu a oferit nicio declarație oficială dacă s-a imunizat sau nu ulterior, astfel că viitorul său în circuit este sub semnul întrebării.
Singurul lucru cert e că Djokovic va participa la turneul de la Dubai, programat în perioada 21-26 februarie. În Emiratele Arabe Unite nu este condiționată intrarea de dovada vaccinării, astfel că sârbul va putea juca fără probleme, dar ulterior situația acestuia se va complica serios.
Djokovic apare pe lista de start de la Indian Wells, turneu care va avea loc între 10 și 20 martie, dar liderul mondial va putea participa la competiția din SUA numai dacă se va vaccina.
Citește și:

Djokovic ar putea fi interzis la Monte Carlo, orașul său de reședință

Dacă nu a făcut-o sau nu o va face, sârbul va avea în continuare interzis în majoritatea țărilor din lume și s-ar putea confrunta cu o situație cu totul paradoxală în următoarele luni. Mai exact, Djokovic ar putea rata turneul de la Monte Carlo (9-17 aprilie), orașul său de reședință. Djokovic are domiciliul stabil în Principat de câțiva ani, lucru pentru care și-a atras numeorase critici, deoarece ar fi apelat la acest tertip pentru a scăpa de taxele mari impuse de țara sa de origine.
Zeljko Franulovic, directorul primului mare turneu pe zgură al sezonului, a declarat cu ocazia prezentării competiției că Djokovic va putea intra în Franța numai dacă va respecta normele sanitare în vigoare.
"Dacă Djokovic este în regulă cu condiţiile sanitare cerute de guvern, vom fi încântaţi să-l primim. Ca să intre în Franţa, prima regulă este să fie vaccinat. Protocolul ATP oferă şi posibilitatea de prezentarea unui certificat de contaminare cu Covid cu o lună înainte de startul competiţiei. Din câte ştiu, Djokovic nu este vaccinat momentan. De îndată ce va fi în regulă, îl vom primi cu braţele deschise.
Noi am discutat cu toţi jucătorii. Toţi sunt vaccinaţi, deocamdată, cu excepţia lui. Nu ne putem pune în pielea lui, darparticiparea sa va depinde de el", a spus Franulovic, citat de Marca.
Directorul turneului de la Monte Carlo a subliniat că data limită de înscriere este 14 martie, iar tragerea la sorți va avea loc pe 8 aprilie.
Dacă nu va prezenta dovada vaccinării, Djokovic ar putea rata și al doilea Grand Slam al anului, Roland Garros. Guvernul francez a anunțat în urmă cu ceva timp că numai jucătorii vaccinați cu schemă completă vor putea participa la turneul parizian.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo