Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic a spus cine îl va detrona în curând din poziția de lider mondial: "Nu ăsta e scopul meu"

Nicu Savin

Publicat 08/04/2024 la 22:20 GMT+3

Novak Djokovic e gata pentru sezonul de zgură, pe care îl va începe la Monte Carlo, dar înaintea debutului la Mastersul din Principat a acordat un amplu interviu pentru Sky Sports, în care a dezvăluit prioritățile sale pentru perioada următoare. Nole a subliniat că în acest sezon clasamentul nu este important pentru el și a spus că e doar o chestiune de timp până când Sinner va ajunte pe #1 ATP.

Novak Djokovic.

Credit imagine: Eurosport

Novak Djokovic a avut un start de sezon sub așteptări, dar zestrea de puncte adunată anul trecut i-a permis să rămână în continuare în fruntea ierarhiei ATP. Astăzi, Nole a devenit cel mai în vârstă lider mondial din istorie, devansându-l în acest sens pe Roger Federer, dar sunt șanse mari ca sârbul să fie devansat în perioada următoare.
În acest moment, Djokovic are puțin peste 1000 de puncte peste Jannik Sinner, care odată cu actualizarea clasamentului a devenit primul italian din istorie care ajunge în top 2 mondial. Nole este convins că italianul îl va detrona în câteva săptămâni, dar nu e deloc deranjat, subliniind că în acest sezon clasamentul nu mai este o prioritate pentru el, ci turneele de Grand Slam și Jocurile Olimpice.
"Este o chestiune de câteva săptămâni până când Sinner devine numărul 1 ATP. Clasamentul nu este scopul meu anul acesta, nu plănuiesc să joc turnee și să acumulez puncte. Prioritatea mea este să dau tot ce e mai bun din mine în blocul de turnee care merge de la Roland Garros la US Open, prin Wimbledon și Jocurile Olimpice.", a spus Djokovic pentru Sky Sports.
Carlos Alcaraz este pe locul 3 în lume și are cu numai 65 de puncte mai puțin ca Sinner, deci poate aspira și el la primul loc în lume în perioada următoare, dar italianul are mult mai puține puncte de apărat în sezonul de zgură, astfel că predicția lui Djokovic este cât se poate de logică. În 2023, cel mai bun rezultat al lui Sinner pe suprafața roșie a fost o semifinală la Monte Carlo, în timp ce Alcaraz a câștigat la Barcelona și Madrid și a făcut semifinală la Roland Garros.

Novak Djokovic debutează marți la Monte Carlo

Novak Djokovic este cap de serie 1 la Monte Carlo, acolo unde s-a impus de două ori în întreaga carieră, în 2013 și 2015. După ce a beneficiat de un prim tur liber, sârbul îl va înfrunta în runda secundă pe rusul Roman Safiullin, ocupant al locului 41 ATP. Acesta din urmă a ajuns în turul al doilea după ce l-a învins pe spaniolul Jaume Munar, care pornea favorit prin prisma suprafeței de joc, dar care e mult mai slab clasat, ocupând locului 72 ATP. Rusul s-a impus cu scorul de 7-6, 6-1, după o oră și 37 de minute de joc.
Novak Djokovic și Roman Safiullin s-au întâlnit până acum în circuitul mondial masculin o singură dată, în 2022, la turneul Tel Aviv Watergen Open, pe hard indoor. Nole a câștigat acel meci din semifinale cu scorul de 6-1, 7-6 (3). Câștigătorul acestui meci îl va întâlni în optimi pe Fils sau Musetti. Safiullin nu e un jucător care să exceleze pe zgură, suprafața lui preferată fiind hardul. Totuși, rusul se descurcă admirabil și pe iarbă, ajungând până în sferturile de finală de la Wimbledon la ediția de anul trecut.
Meciul dintre Djokovic și Safiullin se va desfășura marți la Monte Carlo, după ora 15:00, ora României, fiind al treilea de pe terenul central, după Wawrinka – De Minaur și Kecmanovic – Berrettini, cu începere de la ora 12. Safiullin, care a început să joace tenis încă de la vârsta de 4 ani, va avea ocazia marți să-și înfrunte idolul, pe Novak Djokovic. Rusul a dezvăluit, într-un interviu pentru ATP, că jucătorii pe care-i admiră cel mai mult sunt sârbul și Roger Federer, retras din activitate încă din 2022.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo