Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic, om sau super-erou? Un adversar din circuit nu are dubii: "O bestie. Este impresionant"

Maria Olteanu

Publicat 07/04/2024 la 17:17 GMT+3

Novak Djokovic este unul dintre cei mai mari jucători din istorie, cucerind 24 de titluri majore de-a lungul carierei. Înaintea debutului la Monte Carlo, Holger Rune a povestit ce sfaturi a primit de la jucătorul sârb, care i-a spus cum a reușit să exceleze, de-a lungul carierei, și ce l-a diferențiat față de ceilalți competitori.

Turneul Campionilor: Rezumatul partidei epice Novak Djokovic - Holger Rune

Novak Djokovic și-a lăsat definitiv numele în istoria tenisului, pentru o carieră de succes, în care a strălucit și a adunat trofeu după trofeu.
Înaintea debutului la primul turneu Masters pe zgură din 2024, sârbul nu traversează un moment foarte bun al carierei, pierzând primul turneu de Grand Slam al anului, la Melbourne. Recent, s-a retras de la Miami Open, pentru a-și lua o pauză, iar acum este pregătit să concureze la cel mai înalt nivel la Monte Carlo.
De-a lungul timpului, sârbul i-a oferit o lecție importantă mai tânărului său adversar, Holger Rune, explicându-i cum a reușit să obțină rezultate atât de importante, fără a avea puterile unui super-erou. Djokovic a ținut să sublineze că a reușit să se diferențieze de restul jucătorilor din circuit printr-o gestionare a emoțiilor în mod diferit. Înaintea meciurilor de la Monte Carlo, Rune a povestit în fața jurnaliștilor sfaturile extrem de prețioase pe care le-a primit de la liderul mondial.
"M-a învățat multe. Întotdeauna a fost foarte drăguț cu mine. Îmi amintesc că ne-am antrenat aici în urmă cu cinci ani, înainte de a începe să joc la Challengers, iar el a fost foarte interesat, punându-mi întrebări, dându-mi sfaturi și, de asemenea, deschizându-și sufletul despre cum a fost cariera lui.
Pentru un jucător atât de tânăr, asta înseamnă foarte mult. Este unul dintre cei mai buni din toate timpurile și să simți că vrea să te ajute este incredibil.
Îl admir foarte mult, inclusiv pentru asta. Mi-a dat sfaturi la nivel mental, pentru că este o bestie, dar mi-a spus că este un om, nu un super-erou. Și el simte emoțiile pe care le simțim cu toții, doar că le gestionează într-un mod diferit față de restul jucătorilor. Mi-a spus că acesta este unul dintre motivele pentru care a avut mai mult succes decât toți ceilalți.
Este impresionant să îl vezi, la fel ca pe Rafa și Roger. Ei sunt impresionanți. Relația mea cu Novak este diferită acum, suntem în competiție. L-am învins de două ori, așa că nu-mi mai dă sfaturi. Este o persoană drăguță", a spus Rune, înaintea debutului la Monte Carlo.

A TRAS DJOKOVIC LOZUL CÂȘTIGĂTOR? CUVINTE MARI LA ADRESA "ANTRENORULUI" CARE ÎL VA PREGĂTI LA MONTE CARLO

Goran Ivanisevic a fost omul care a stat mai bine de 5 ani în spatele succeselor lui Novak Djokovic, dar colaborarea lor s-a terminat săptămâna trecută. Nole a fost cel care a anunțat că se desparte de antrenorul croat, menționând că s-a ajuns la o saturație reciprocă în relația profesională, lucru confirmat și de antrenorul croat.
În ciuda acestei despărțiri, colaborarea dintre cei doi rămâne ca fiind una fabuloasă, cu rezultate pe măsură.
Sârbul va reveni pe teren în această săptămână, la Monte Carlo, după ce a decis să se retragă de la precedenta competiție, de la Miami Open. Acum va debuta pe sezonul de zgură și va încerca o colaborare alături de Nenad Zimonjić, de două ori finalist la Wimbledon, în proba de dublu și câștigător, în proba de dublu mixt, al turneelor Australian Open și Roland Garros.
La conferința de presă premergătoare debutului de la Monte Carlo, Novak Djokovic a vorbit despre situația echipei sale și despre sosirea lui Nenad Zimonjic alături de el pentru a-l "înlocui" momentan pe Goran Ivanisevic. Numărul 1 mondial pare foarte mulțumit de alegerea sa și va vedea cum evoluează colaborarea dintre cei doi la acest turneu, pentru a lua pe viitor o decizie.
"Adevărul este că este prietenul meu de multă vreme. Îl cunosc de când am început. Bineînțeles, a fost și căpitanul meu în Cupa Davis.
Am câștigat împreună Cupa ATP în 2020 și am avut întotdeauna o relație grozavă. Îmi place felul în care gândește despre tenis, felul în care observă jocul meu și al altora.
Întotdeauna m-a ajutat, a fost ca un mentor, ca un frate mai mare. Și am avut întotdeauna o conexiune reală. A fost la Belgrad când am început antrenamentele pe zgură. Așa că l-am întrebat dacă există vreo șansă să fie acolo, iar el a spus că da. A mers bine, așa că l-am întrebat dacă ar putea veni la Monaco. Acolo ne aflăm acum.
Vom vedea ce se va întâmpla de aici încolo. Vom vorbi din nou despre asta la finalul turneului. Până acum, a fost la fel de plăcut cum a fost întotdeauna relația între noi. Este ceva nou și revigorant", a spus Djokovic, citat de We Love Tennis.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo