Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alcaraz, de o maturitate impresionantă după eșecul de la Monte Carlo: "Nu am murit, e doar o înfrângere"

Cristian Mihală

Publicat 14/04/2022 la 10:50 GMT+3

Carlos Alcaraz a dovedit extrem de multă maturitate după înfrângerea la Sebastian Korda, în turul doi al turneului de la Monte Carlo.

Sebastian Korda a câștigat la Monte Carlo un meci nebun, de peste 3 ore, cu Carlos Alcaraz

Scăpat de Djokovic, care ar fi trebuit să îi fie adversar în sferturi, Alcaraz părea să aibă drum liber spre finala competiției din Principat, dar visul unui nou Master 1000 ATP i-a fost curmat încă de la primul meci de pe zgura de la Monte Carlo. Talentatul Sebastian Korda a trecut de iberic, scor 7-6(2), 6-7(5), 6-3, însă Alcaraz a dat dovadă încă o dată că e extrem de matur pentru vârsta sa.
Carlitos a menționat că e puțin dezamăgit că nu a fructificat unele ocazii (a servit pentru set la 6-5, în primul set, pentru ca apoi să piardă manșa), însă e sigur că nu sunt motive de neliniște în ceea ce îl privește.
"Nu am murit, e doar o înfrângere", și-a început Alcaraz discursul, pentru ca apoi să vorbească despre partida propriu-zisă: "Sunt puțin dezamăgit de prestația mea. Am avut o mulțime de ocazii în acest meci, nu am fost departe de a câștiga, însă uneori înveți și din înfrângeri, face parte din "fișa postului". Trebuie să câștig experiență din astfel de dispute pentru viitor".
CITEȘTE ȘI:

Alcaraz: "Nu mă gândesc la așteptări, îmi urmez drumul meu"

Semifinalist la Indian Wells și câștigător la Miami, Alcaraz nu a avut încă timp să se acomodeze cu suprafața roșie, acest lucru având cu siguranță o influență asupra prestației sale. Sunt însă suficiente turnee până la startul Roland Garros, astfel încât ibericul să ajungă la Paris în cea mai bună formă.
"Niciodată nu e ușor să faci trecerea pe zgură, primul meci e mereu foarte complicat. Mai ales dacă joci împotriva unui adversar precum Sebastian, un oponent foarte valoros. Aș fi putut face mai bine, cu siguranță, dar acum e momentul să mă concentrez pe următorul turneu. Am nevoie de meciuri în picioare pe zgură", a mai spus Alcaraz.
Întrebat dacă presiunea e prea mare, în contextul în care, la doar 18 ani, e văzut de toți viitor număr unu mondial și câștigător a numeroase turnee de Grand Slam, în viitor, tânărul spaniol a arătat o încredere deplină în forțele sale.
"Nu mă gândesc la așteptări și la ce spun oamenii despre mine. Îmi urmez drumul meu, sunt pregătit pentru orice, atât fizic, cât și psihic", a mai spus Alcaraz.
În ceea ce îl privește pe Korda, acesta va avea o dispută contra unui conațional, azi, în optimile de finală: Taylor Fritz, câștigător la Indian Wells stă între tânărul jucător american și sferturile competiției.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo