Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz, despre posibila întâlnire cu Djokovic în sferturi la Monte-Carlo: "Ar fi ceva deosebit pentru mine"

Alex Masgras

Publicat 11/04/2022 la 14:00 GMT+3

Carlos Alcaraz și Novak Djokovic se pot întâlni în această săptămână, în sferturile de finală ale turneului de la Monte-Carlo. Spaniolul de 18 ani, care s-a impus recent la Miami, a vorbit despre posibilitatea de a juca împotriva numărului 1 mondial.

Carlos Alcaraz

Credit imagine: Getty Images

Carlos Alcaraz speră să îl întâlnească pe Novak Djokovic în sferturile de finală ale Mastersului de la Monte-Carlo. Cei doi se află pe aceeași parte de tablou a turneului care se desfășoară în această săptămână. Partida din sferturile de finală de la Monte-Carlo ar reprezenta prima întâlnire directă dintre cei doi, iar Alcaraz a vorbit despre posibila întâlnire din sferturi:
"Ei bine, nu vreau să mă grăbesc. Mă concentrez doar pe primul meci, dar ar fi un meci grozav împotriva lui Novak, evident. Să joc împotriva numărului 1 mondial ar fi ceva deosebit pentru mine. Sper să joc bine în primul meci și să îl întâlnesc în sferturile de finală", a declarat Alcaraz pentru ATP Tennis Radio Podcast.
În 2022, Alcaraz are un record de 18 victorii și 2 înfrângeri, câștigând turneele de la Rio și Miami. De asemenea, el a ajuns și în semifinalele turneului de la Indian Wells, acolo unde a pierdut în fața lui Rafael Nadal, la capătul unei partide echilibrată.
La Monte-Carlo, Alcaraz va juca direct în turul al doilea, acolo unde îl va întâlni pe Sebastian Korda, cel care l-a învins în primul tur pe Botic van de Zandschulp, scor 7-5, 6-4. Spaniolul de 18 ani va juca în premieră la turneul din Monaco.
"Să joc aici e grozav. Înainte de primul antrenament am făcut o poză cu priveliștea, cu marea. E grozav. Miami a fost ceva special pentru mine. Ama vut timp să sărbătoresc cu prietenii și familia timp de câteva zile acasă. Dar acum este timpul să mă concentrez pe sezonul de zgură, pe primul turneu Masters 1000 pe zgură, la Monte-Carlo", a mai spus Carlos Alcaraz.
picture

Rezumatul unui meci pentru istorie! Carlos Alcaraz e campion la Miami Open la doar 18 ani

Citește și:

Novak Djokovic va juca al doilea său turneu din 2022 la Monte-Carlo

Novak Djokovic va participa în acest an la turneul de la Monte-Carlo, turneu pe care l-a câștigat de două ori (2013 și 2015). În acest sezon, el a mai participat doar la turneul de la Dubai, ratând Australian Open, Indian Wells și Miami din cauza faptului că nu este vaccinat.
Chiar și în aceste condiții, sârbul este favoritul numărul 1 al primului turneu Masters 1000 pe zgură al sezonului. Daniil Medvedev s-a operat recent de hernie, în timp ce Rafael Nadal are probleme la coaste, după ce s-a accidentat la Indian Wells.
În primul său meci de la Monte-Carlo, Novak Djokovic îl va întâlni pe Alejandro Davidovich Fokina, cel care l-a învins în primul tur pe Marcos Giron, scor 7-5, 6-3.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Program Monte Carlo 11 aprilie 2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo