Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic, motivat înainte de debutul la Monte Carlo! "Nu sunt în cea mai bună formă, dar sunt încântat să joc"

Bianca Dumitru

Actualizat 11/04/2022 la 12:59 GMT+3

Novak Djokovic va juca la turneul Masters de la Monte Carlo. Liderul ATP a vorbit, înainte de competiție, despre forma în care se află și a spus că va avea nevoie de câteva partide pentru a se obișnui pe zgură.

Novak Djokovic

Credit imagine: Eurosport

Novak Djokovic va reveni pe teren în turneul Masters de la Monte Carlo, care se dispută în perioada 9-17 aprilie și care este transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player. Liderul ATP a vorbit, înainte de debutul în competiție, despre forma în care se află.
Sârbul a spus că este motivat să le țină piept tinerilor jucători, dar a punctat că ar putea avea nevoie de câteva meciuri în care să se obișnuiască pe zgură și să-și reintre în cea mai bună formă, ținând cont de faptul că ultima dată a participat la un turneu la finalul lunii februarie, în Dubai.
"Încă mă simt motivat să fiu în circuit și să concurez cu tineri, să încerc să-i provoc pe cei mai buni jucători din lume pentru cele mai importante titluri. Sunt foarte încântat să fiu aici, Monaco este acasă de peste 10 ani.
Am așteptat cu nerăbdare momentul în care voi fi din nou în competiție, așa că acesta este cel mai bun loc în care aș putea reîncepe. Zgura este suprafața pe care am crescut în Serbia și am jucat mulți ani doar pe această suprafață.
Din punct de vedere istoric, nu este suprafața mea preferată, dar am avut un mare succes pe zgură. Victoria de la Roland Garros de anul trecut este încă proaspătă în mintea mea, așa că încerc să mă folosesc de ea ca inspirație pentru a începe sezonul pe zgură în cel mai bun mod posibil.
Înțeleg că probabil că nu voi fi cel mai bun la începutul acestei săptămâni. Încă îmi construiesc jocul, așa că va dura ceva timp, câteva meciuri, pentru a-mi intra cu adevărat în cea mai bună formă și a-mi găsi jocul competitiv de care am nevoie", a declarat Novak Djokovic, citat de Eurosport.co.uk.
picture

Djokovic și Wawrinka au jucat mini-tenis, la Monte Carlo

Citește și:

Djokovic, favoritul nr. 1 la Monte Carlo

Turneul Masters de la Monte Carlo se va desfășura în absența lui Daniil Medvedev, operat recent de hernie, dar și a lui Rafael Nadal, care are probleme la coaste, după competiția de la Indian Wells.
Novak Djokovic, liderul clasamentului mondial, este favoritul nr. 1 în Monaco, unde s-a impus la edițiile din 2013 și 2015. Sârbul va debuta în turul 2, acolo unde va da peste Alejandro Davidovich Fokina, care l-a învins în turul inaugural pe Marcos Giron, în două seturi, scor 7-5, 6-3, după o oră și 39 de minute de joc.
Ulterior, Djokovic ar putea juca împotriva lui Roberto Bautista-Agut în optimi, în timp ce în sferturi l-ar putea înfrunta pe Carlos Alcaraz, cel care a câștigat recent turneul de la Miami, urcând pe locul 11 ATP.
Spaniolul își va începe parcursul la Monte Carlo tot în turul 2, unde se va duela cu învingătorul din meciul Sebastian Korda - Botic van de Zandschulp.
picture

Rezumatul unui meci pentru istorie! Carlos Alcaraz e campion la Miami Open la doar 18 ani

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo