Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Justine Henin, vehementă: "Alexander Zverev nu ar trebui să fie azi pe teren!" Nemulțumirea belgiencei

Irina Aldea

Publicat 15/04/2022 la 17:12 GMT+3

Justine Henin a criticat dur vedetele din circuitul ATP după o serie de ieșiri nervoase ale starurilor din circuitul masculin. Alexander Zverev, Nick Kyrgios, Jenson Brooksby și Daniil Medvedev se numără printre cei care au provocat discuții din cauza atitudinii lor pe teren, iar Henin a cerut ca oficialii ATP să impună pedepse mai dure în aceste situații.

Imagini şocante la Acapulco:Zverev şi-a ieşit din minţi şi a lovit în mod repetat scaunul arbitrului

Câștigătoare a 7 titluri de Grand Slam, Justine Henin speră ca jucătorii de tenis din circuitul masculin să atragă atenția asupra tenisului pentru jocul lor, mai degrabă decât pentru comportamentul "vulgar și violent". Alexander Zverev ar fi trebuit să fie interzis pentru izbucnirea sa șocantă de la Openul Mexicului din martie, susține Justine Henin.
Fosta mare campioană din Belgia a criticat comportamentul "inacceptabil" din circuitul ATP. Zverev a fost eliminat din turneu după ce a lovit cu racheta scaunul arbitrului după o înfrângere la dublu la Acapulco - ratând de puțin picioarele oficialului. Mai mult, germanul l-a înjurat în repetate rânduri pe arbitrul. Zverev a primit o interdicție de 8 săptămâni cu suspendare și o amendă de 25.000 de dolari cu suspendare, pe lângă amenda anterioară de 40.000 de dolari și pierderea premiilor în bani și a punctelor din clasament.
CITEȘTE ȘI:

Justine Henin, critici dure pentru tenismenii violenți

Desigur, Zverev nu este singurul care a recurs la astfel de atitudini. Nick Kyrgios aproape că a lovit un copil de mingi după ce și-a aruncat racheta de pământ la Indian Wells - și s-a confruntat cu o serie de amenzi în ultimele săptămâni -, în timp ce Jenson Brooksby a avut norocul să evite o descalificare după ce a lovit un copil de mingi când și-a aruncat racheta la Miami Open.
"Trebuie să fie luate măsuri urgent! Sperăm că se vor lua măsuri concrete pentru ca aceste ieșiri extreme să înceteze. Nu poți țipa la un arbitru. Chiar dacă nu există intenție, este o problemă să spargi o rachetă care să zboare apoi într-un copil de mingi. Poți să fii obosit... dar nu putem vedea din nou imaginile cu Alexander Zverev. Sunt comportamente de intimidare, de furie, pe care nu le putem vedea și pe care trebuie să le pedepsim mult mai aspru. Alexander Zverev nu ar trebuie să fie azi pe teren", a spus Henin în exclusivitate pentru Eurosport.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo