Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, despre evenimentele din ultimele luni: "Încerc să las toate acele lucruri în urmă și merg mai departe"

Alex Masgras

Publicat 12/04/2022 la 09:26 GMT+3

Novak Djokovic revine astăzi pe terenul de tenis. Numărul 1, care se află la al doilea turneu din 2022 mondial îl va întâlni în turul al doilea de la Monte-Carlo pe Alejandro Davidovich Fokina. Partida va fi în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player, nu mai devreme de ora 14:40.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic se întoarce pe terenul de tenis. Numărul 1 mondial a jucat un singur turneu în acest an, la Dubai, acolo unde a ajuns doar până în sferturile de finală, fiind eliminat de cehul Jiri Vesely. Astăzi, sârbul va juca în turul al doilea de la Monte-Carlo împotriva tânărului spaniol Alejandro Davidovich Fokina, numărul 46 mondial.
Înaintea debutului în sezonul de zgură, Djokovic a vorbit despre lipsa turneelor din ultima perioadă, dar acest lucru nu l-a făcut să își piardă motivația, în condițiile în care are șansa să joace cu foarte mulți jucători tineri, dornici de afirmare. De asemenea, numărul 1 mondial este pregătit să lase în urmă evenimentele din ultimele luni și să meargă mai departe:
"Evident, îmi lipsesc competițiile. Dar încă sunt motivat să fiu în circuit și să joc împotriva jucătorilor tineri și să încerc să mă lupt împotriva celor mai buni jucători pentru cele mai importante titluri. Evident, ultimele 4-5 luni au fost o provocare pentru mine din punct de vedere mental și emoțional, dar sunt aici și încerc să las toate acele lucruri în urmă și merg mai departe", a declarat Novak Djokovic, înaintea debutului la Monte-Carlo.
Citește și:

Novak Djokovic vrea să joace cât mai multe meciuri pe zgură în acest sezon

După ce a lipsit de la mai multe turnee la începutul acestui an, din cauza faptului că nu este vaccinat împotriva Covid-19, Djokovic a dezvăluit că își dorește să joace cât mai multe meciuri în această primăvară pe zgură. Acesta este conștient că va avea parte de o misiune dificilă și că nu va fi la cel mai înalt nivel la Monte-Carlo, după o perioadă lungă de pauză, dar sârbul este inspirat de titlul de anul trecut de la Roland Garros.
"Bineînțeles că victoria de la Roland Garros de anul trecut este proaspătă în memoria mea, așa că voi încerca să folosesc asta ca sursă de inspirație la începutul sezonului de zgură. Intenționez să joc întreg sezonul de zgură, la fel ca în anii trecuți.
Înțeleg că poate nu voi fi la cel mai bun nivel, în mod special la începutul acestei săptămâni. Îmi voi lua timp, câteva meciuri pentru a ajunge la nivelul de care am nevoie. Roland Garros este obiectivul principal în acest sezon de zgură, dar vreau să mă descurc cât mai bine la fiecare turneu", a mai spus Novak Djokovic.
Până acum, Novak Djokovic și Alejandro Davidovich Fokina s-au întâlnit de două ori. De fiecare dată s-a impus sârbul, fără ca spaniolul să câștige vreun set. Prima întâlnire a avut loc în luna mai a anului trecut, la Roma, pe zgură, în timp ce a doua întâlnire a avut loc la Tokyo, la Jocurile Olimpice, pe hard.
În primul tur de la Monte-Carlo, Davidovich Fokina l-a învins pe Borna Coric, scor 6-7(5), 6-0, 7-5.
picture

Știm adversarul lui Djokovic, din turul doi de la Monte Carlo: Davidovich Fokina

Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo