Stan Wawrinka a revenit în circuitul ATP la Monte-Carlo, la mai bine de un an de la ultima participare la un turneu important. Elvețianul, de trei ori câștigător de Grand Slam, l-a întâlnit în primul tur pe Alexander Bulbik și a făcut o partidă bună, chiar dacă a pierdut întâlnirea.
Wawrinka a câștigat primul set cu 6-3, dar reprezentantul Kazahstanului a întors partida și s-a impus în următoarele două seturi (7-5, 6-2). Pentru Wawrinka, aceasta a fost prima partidă la un turneu important în mai bine de un an.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
IERI LA 12:35
La finalul lunii martie, într-un Challenger la Marbella, Wawrinka pierdea în fața suedezului Elias Ymer în două seturi, scor 2-6, 4-6. Până atunci, ultima sa partidă a avut loc în martie 2021, la Doha, în fața lui Lloyd Harris.
În ceea ce îl privește pe Bublik, acesta îl va întâlni în turul următor pe câștigătorul partidei dintre Pablo Carreno-Busta și Sebastian Baez.

Rezumatul partidei dintre Stan Wawrinka și Alexander Bublik de la Monte-Carlo

Citește și:

Stan Wawrinka nu se gândește încă la retragere

Înaintea partidei cu Bublik, Stan Wawrinka a vorbit despre perioada dificilă prin care a trecut în ultimul an. În acest moment, recuperarea merge bine și nu se gândește la retragere:
"Poate că, dacă aș avea dureri, m-aș gândi să-mi iau rămas bun, asta ar fi o opțiune, dar deocamdată lucrurile merg bine. Nivelul meu este destul de bun la antrenamente, dar trebuie să-mi găsesc jocul în timpul meciurilor... Încerc să fac lucrurile corect și să exersez mult, să rămân pozitiv, chiar dacă uneori mă simt foarte frustrat pentru că văd ce trebuie să fac și nu pot să o fac", a declarat elvețianul.
Wawrinka, care a petrecut trei ani consecutivi în Top 4 mondial între 2014 și 2016, are 16 titluri ATP în palmares și un aur olimpic la dublu masculin, pe care l-a obținut la Beijing 2008 împreună cu compatriotul său Roger Federer. În cariera sa, Wawrinka a obținut peste 500 de victorii și este singurul jucător care i-a învins pe "Big Four" (Djokovic, Nadal, Federer și Murray) atât la competiții de Grand Slam, cât și pe zgură (suprafața sa preferată). El a câștigat 3 titluri majore: Australian Open (2014), Roland Garros (2015) și US Open (2016).
Turneul ATP Masters 1000 de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player!
Internazionali BNL d'Italia
Novak Djokovic s-a calificat în sferturile de la Roma, după ce a trecut în două seturi de Wawrinka
12/05/2022 LA 17:13
Internazionali BNL d'Italia
Stan Wawrinka se ridică. Prima victorie a elvețianului în ATP după 15 luni
09/05/2022 LA 14:33