Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Stan Wawrinka, eliminat în primul tur de la Monte-Carlo de Alexander Bublik

Alex Masgras

Publicat 11/04/2022 la 19:15 GMT+3

Stan Wawrinka a pierdut partida din primul tur de la Monte-Carlo cu Alexander Bublik, scor 6-3, 5-7, 2-6. Aceasta a fost prima partidă a elvețianului la un turneu important de mai bine de un an.

Stan Wawrinka à Monte-Carlo en 2022

Credit imagine: Getty Images

Stan Wawrinka a revenit în circuitul ATP la Monte-Carlo, la mai bine de un an de la ultima participare la un turneu important. Elvețianul, de trei ori câștigător de Grand Slam, l-a întâlnit în primul tur pe Alexander Bulbik și a făcut o partidă bună, chiar dacă a pierdut întâlnirea.
Wawrinka a câștigat primul set cu 6-3, dar reprezentantul Kazahstanului a întors partida și s-a impus în următoarele două seturi (7-5, 6-2). Pentru Wawrinka, aceasta a fost prima partidă la un turneu important în mai bine de un an.
La finalul lunii martie, într-un Challenger la Marbella, Wawrinka pierdea în fața suedezului Elias Ymer în două seturi, scor 2-6, 4-6. Până atunci, ultima sa partidă a avut loc în martie 2021, la Doha, în fața lui Lloyd Harris.
În ceea ce îl privește pe Bublik, acesta îl va întâlni în turul următor pe câștigătorul partidei dintre Pablo Carreno-Busta și Sebastian Baez.
picture

Rezumatul partidei dintre Stan Wawrinka și Alexander Bublik de la Monte-Carlo

Citește și:

Stan Wawrinka nu se gândește încă la retragere

Înaintea partidei cu Bublik, Stan Wawrinka a vorbit despre perioada dificilă prin care a trecut în ultimul an. În acest moment, recuperarea merge bine și nu se gândește la retragere:
"Poate că, dacă aș avea dureri, m-aș gândi să-mi iau rămas bun, asta ar fi o opțiune, dar deocamdată lucrurile merg bine. Nivelul meu este destul de bun la antrenamente, dar trebuie să-mi găsesc jocul în timpul meciurilor... Încerc să fac lucrurile corect și să exersez mult, să rămân pozitiv, chiar dacă uneori mă simt foarte frustrat pentru că văd ce trebuie să fac și nu pot să o fac", a declarat elvețianul.
Wawrinka, care a petrecut trei ani consecutivi în Top 4 mondial între 2014 și 2016, are 16 titluri ATP în palmares și un aur olimpic la dublu masculin, pe care l-a obținut la Beijing 2008 împreună cu compatriotul său Roger Federer. În cariera sa, Wawrinka a obținut peste 500 de victorii și este singurul jucător care i-a învins pe "Big Four" (Djokovic, Nadal, Federer și Murray) atât la competiții de Grand Slam, cât și pe zgură (suprafața sa preferată). El a câștigat 3 titluri majore: Australian Open (2014), Roland Garros (2015) și US Open (2016).
Turneul ATP Masters 1000 de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player!
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo