Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dominic Thiem, în colaps. Campionul de la US Open 2020 a fost învins în 71 de minute la Monte Carlo

Andrei Nicolae

Publicat 06/04/2024 la 19:57 GMT+3

Dominic Thiem pare în prezent doar o "umbră" a jucătorului care în urmă cu patru ani era printre cei mai buni din lume și cucerea un titlu de mare șlem la US Open. În cel mai recent meci disputat, austriacul a fost învins în primul tur al calificărilor de la Monte Carlo de către Roberto Bautista-Agut, după 1 oră și 11 minute de joc.

Dominic Thiem

Credit imagine: Getty Images

Dominic Thiem continuă să nu se regăsească în acest sezon în care nu a reușit să lege două victorii la rând. Ultima oară când austriacul a câștigat două meciuri consecutive s-a întâmplat în decembrie, în calificările turneului de la Brisbane.
Încă de dinainte de competiția din Australia însă, jocul lui Thiem a fost unul extrem de modest, ceea ce l-a pus pe austriac în situația să își dea un propriu "ultimatum". Prestațiile fostului campion de la US Open nu au mai fost demult bune, iar acest curent a continuat și la Masters-ul de la Monte Carlo, unde Thiem a fost "pulverizat" de Roberto Bautista-Agut.
În prima rundă de calificări, Thiem a fost eliminat de către spaniol după doar o oră și 11 minute, la capătul unui meci dominat total de adversarul său. Bautista-Agut s-a impus cu 6-1, 6-2, administrându-i austriacului una dintre cele mai dureroase înfrângeri de pe zgură din întreaga sa carieră. De doar patru ori în cariera sa Thiem a pierdut un meci pe această suprafață fără să câștige mai mult de trei game-uri.
Cea mai dureroasă înfrângere a lui Thiem pe zgură a venit în 2017, la Roma, în fața lui Djokovic, scor final 1-6, 0-6. După eșecul de la Monte Carlo, rămâne de văzut unde va participa în continuare campionul de la US Open 2020 în sezonul de zgură.
Citește și:

DRAMA INTERMINABILĂ A LUI DOMINIC THIEM. ANUNȚUL AUSTRIACULUI

Miercuri, pe 27 martie, Thiem a declarat pe rețelele de socializare că dificultățile întâmpinate pe teren au provenit de la o revenire a accidentării la încheietura mâinii pe care a suferit-o inițial în 2021. Thiem a vorbit despre apariția unui disconfort la încheietura mâinii înainte de turneul challenger de la Szekesfehervar și despre faptul că s-a agravat în timp.
"Din păcate, cu puțin timp înainte de Challengerul din Ungaria, primul turneu la care m-am întors, încheietura a început să-mi facă din nou probleme. Am început să am din nou acele pocnituri care m-au deranjat imediat după ce am revenit după accidentarea de acum trei ani. Și, de asemenea, a revenit această senzație ciudată care s-a transformat în durere în ultimele săptămâni și există o inflamație minoră acolo", a declarat Dominic Thiem pe Instagram.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo