Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Hurkacz, replica anului în tenis! Ironie fără limite, când arbitrul i-a spus că probabil e frustrat

Nicu Savin

Publicat 10/04/2024 la 20:09 GMT+3

Hubert Hurkacz s-a calificat azi în optimile de finală ale Mastersului de la Monte Carlo, după ce a trecut în două seturi de Roberto Bautista Agut, scor 7-5, 7-6 (4). La un moment dat, polonezul a avut un dialog tensionat cu arbitrul, încheiat cu o ironie care poate concura fără probleme la replica anului în tenisul mondial.

Hubert Hurkacz gra obecnie w turnieju ATP Masters 1000 w Monte Carlo

Credit imagine: Polska Agencja Prasowa

După un început ezitant de sezon, în care sfertul de la Australian Open a fost cel mai bun rezultat al său, Hubert Hurkacz pare că și-a găsit cadența tocmai pe zgură, suprafața pe care se simte cel mai inconfortabil. Polonezul a câștigat titlul la Estoril săptămâna trecută, primul obținut pe suprafața roșie în carieră, și continuă forma excelentă și la Monte Carlo.
În primul tur, Hurkacz a trecut în 3 seturi de Jack Draper, iar azi l-a învins pe Roberto Bautista Agut și s-a calificat în optimi. Polonezul s-a impus în două seturi foarte strânse, scor 7-5, 7-6 (4) și a acces pentru a 3-a oară la rând în ultimii 16 la competiția din Principat.
La aproape toate meciurile pe zgură există dispute între jucători și arbitri privind anumite decizii, iar duelul dintre Hurkacz și Bautista Agut nu a făcut excepție. La un moment dat, polonezul a contestat o decizie de la linie, iar arbitrul de scaun a coborât pe teren să vadă urma, dar a confirmat hotărârea inițială.

Hubert Hurkacz, schimb de replici savuros cu arbitrul, în timpul duelului cu Bautista Agur de la Monte Carlo

Polonezul nu a fost de acord și a început un dialog destul de încins cu oficialul. La un moment dat, arbitrul i-a spus că probabil e frustrat din cauza unui punct pierdut cu puțin timp înainte și de aceea nu poate accepta decizia, dar replica polonezului a fost genială.
"Am impresia că ai puțină frustrare din cauza punctului anterior", a spus Richard Haigh, arbitrul de scaun, la care Hurkacz a răspuns: "Punctul anterior? Ești și psiholog sau ce?".
Pentru un loc în sferturile de la Monte Carlo, Hubert Hurkacz se va duela cu un specialist al zgurii, Casper Ruud. Norvegianul a avut un prim tur liber, iar azi l-a învins în runda a 2-a pe chilianul Alejandro Tabilo, scor 6-2, 6-4. Hurkacz și Ruud s-au mai întâlnit numai de două ori în carieră, împărțindu-și victoriile.
Ambele confruntări au avut loc în 2022 și fiecare jucător a câștigat pe suprafața pe care excelează: scandinavul s-a impus în optimile de la Roland Garros (3-1 la seturi), iar polonezul a triumfat în semifinalele de la Montreal (2-1 la seturi).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo