Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jannik Sinner, în semifinale la Monte Carlo! Rune și-a pus publicul în cap + a chemat pe teren supervizorul

Irina Aldea

Actualizat 12/04/2024 la 17:06 GMT+3

Jannik Sinner a avut parte vineri de un adevărat test în meciul din sferturile de finală de la Monte Carlo, dar a reușit să găsească soluții în cele mai tensionate momente și să-l învingă pe Holger Rune în trei seturi, calificându-se pentru a doua oară conseuctiv în semifinale la Monaco.

Jannik Sinner, Monte Carlo 2024

Credit imagine: Getty Images

Jannik Sinner, al doilea jucător al lumii, a obținut vineri cu mari emoții calificarea în semifinale la turneul de 1000 de puncte ATP de la Monte Carlo. Italianul a trecut de Holger Rune în trei seturi, scor 6-4, (6) 6-7, 6-3, la capătul unui meci tensionat care a durat două ore și 40 de minute de joc. Pentru Sinner urmează duelul cu Tsitsipas în penultimul act.
Jannik Sinner și Holger Rune s-au întâlnit azi pentru a patra oară într-un meci oficial în circuitul ATP, iar scorul este acum egal, 2-2. În urmă cu un an, cei doi s-au întâlnit în semifinale la Monte Carlo, iar Rune s-a impus după 2 ore și 42 de minute în fața actualului număr 2 mondial, scor 1-6, 7-5, 7-5.
CITEȘTE ȘI:

Jannik Sinner trece de Rune și joacă la Monte Carlo semifinala cu Stefanos Tsitsipas, dublu campion la Monaco

Holger Rune a fost sancționat în prelungirile setului secund de arbitrul de scaun pentru gesturile pe care le-a făcut către tribune, enervând și provocând publicul. Danezul s-a oprit din a mai juca și s-a așezat așteptând intervenția supervizorului. Acesta din urmă a putut să-l calmeze pe danez, iar meciul s-a putut relua, în final.
Ulterior, disputa dintre Rune și arbitru a continuat, după ce Sinner a trimis o minge care a fost dictată afară de arbitrul de linie, însă oficialul din scaun a coborât și a dictat mingea ca fiind în interiorul terenului. Holger i-a reproșat asta arbitrului: "Dictezi totul împotriva mea", i-a spus danezul oficialului, primind imediat replica: "Nu am nimic împotriva ta!". Holger a continuat și l-a rugat pe arbitru să-l respecte: "Sunt și eu o persoană. Așa că te rog să mă respecți". În cele din urmă, sistemul Hawkeye a confirmat că mingea lui Jannik a fost OUT în tiebreak, astfel că Holger ar fi condus cu 4-2.
Sinner a obținut a 25-a victorie a anului, având la activ o singură înfrângere. Italianul a ajuns în semifinale cel puțin la toate turneele la care a participat anul acesta, o performanță uluitoare. Ca urmare a acestui rezultat, Jannik Sinner va continua pe locul 2 ATP odată cu actualizarea de luni, 15 aprilie. De partea cealaltă, Holger Rune va părăsi Top 10 ATP pentru prima dată după 16 luni.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo