Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic e în semifinale la Monte Carlo! Sârbul l-a învins pe De Minaur și a mai doborât un record uluitor

Irina Aldea

Actualizat 12/04/2024 la 19:27 GMT+3

Novak Djokovic a obținut vineri seară calificarea în semifinale la turneul Masters 1000 de la Monte Carlo pentru prima dată din 2015. Nole a trecut în minimum de seturi de Alex De Minaur, însă nu fără emoții.

Novak Djokovic

Credit imagine: Eurosport

Novak Djokovic, lider mondial și principal favorit la turneul ATP 1000 de la Monte Carlo, s-a calificat vineri seară în penultimul act la Monaco după ce a trecut de al 11-lea jucător al lumii, Alex De Minaur, cu scorul de 7-5, 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore și 5 minute de joc. Sârbul va disputa mâine a 77-a semifinală de turneu Masters 1000 din carieră, un record absolut (l-a întrecut pe Nadal).
În primul set, ambii jucători și-au ținut serviciul cât de mult au putut, astfel că un singur break, obținut în prelungirile manșei, a făcut diferența în favoarea lui Djokovic. Setul secund a fost mult mai dezechilibrat, cu 7 break-uri, dar balanța a înclinat din nou în direcția sârbului, chiar dacă jocul liderului ATP nu a strălucit.
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic trece de Alex De Minaur și revine într-o semifinală de turneu ATP 1000, la Monte Carlo

Aceasta a fost cea de-a treia întâlnire directă dintre Djokovic și De Minaur, scorul fiind acum 2-1 în favoarea sârbului. Australianul a reușit la începutul anului să-l învingă pe liderul mondial în cadrul United Cup, administrându-i o înfrângere cu un dublu 6-4. De Minaur a precizat în repetate rânduri că acel succes l-a ajutat enorm și i-a dat încredere nesperată.
Datorită victoriei de azi, Novak Djokovic ajunge din nou în semifinală la turneul pe care l-a câștigat de două ori, în 2013 și 2015, iar pentru un loc în marea finală de duminică se va lupta cu învingătorul dintre Casper Ruud (10 ATP) și Ugo Humbert (15 ATP). În cealaltă semifinală se întâlnesc Jannik Sinner și Stefanos Tsitsipas.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo