Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pierdere grea la Țiriac Open 2024! Gael Monfils s-a retras după calificarea în turul 2 la Monte Carlo

Dani Morar

Actualizat 10/04/2024 la 11:11 GMT+3

Gael Monfils ar fi trebuit să fie prezent pe tabloul principal de la Țiriac Open 2024, turneu ce se desfășoară în perioada 14-21 aprilie, dar s-a retras după ce a obținut calificarea în turul 2 la Monte Carlo.

Laver Cup 2023 | Auger "l-a urecheat" pe Monfils pentru că este prea dezinvolt în competiție

Gael Monfils s-a calificat în turul 2 la Monte Carlo, după victoria uluitoare obținută în fața lui Aleksandar Vukic, revenind de la 1-4 în setul decisiv.
Francezul a decis să se retragă de la Țiriac Open 2024, după ce și-a prelungit șederea la Monte Carlo, acolo unde va da peste Daniile Medvedev în faza următoare. Locul său va fi luat de Hugo Gaston, jucător din top 100 mondial.
După victoria din turul 1 de la Monte Carlo, Monfils a fost întrebat dacă se gândește la Jocurile Olimpice de la Paris și a povestit despre perioada grea din viața sa, când lumea nu l-a sprijinit să își continue cariera.
"Eram pe locul 400 în lume, oamenii nu te lasă să crezi în visurile tale, toată lumea râdea de mine.
(n.r. Începi să crezi că poți face parte din echipa de Jocuri Olimpice?) Ei bine, când am spus că nu sunt așa departe anul trecut, eram pe locul 400. Dar nu mă gândesc la asta. Anul trecut am scris mai multe articole pe LinkedIn și le-am citit recent și am impresia că oamenii voiau ca eu să renunț la tenis.
Eram pe locul 400 în lume. Oamnii nu te lasă să crezi în visurile tale. Oamenii nu te cunosc. De asta încerc să interacționez cu fanii mei adevărați. Nu am nevoie să câștig 20 de turnee, dar să câștig un meci aici, un meci dincolo, despre asta e vorba.
Doar legendele câștigă totul. Nu îți permite nimeni să spui "Știi, am 36 de ani și sunt pe locul 400 ATP, dar vreau să revin la cel mai înalt nivel." Toată lumea râdea de mine în acel moment", a declarat Monfils.
Citește și:

Gael Monfils e fabulos la Monte Carlo

Gael Monfils e fabulos. Francezul continuă să impresioneze la cei 37 de ani ai săi și a oferit o partidă de neuitat publicului de la Monte Carlo. Jucătorul aflat pe locul 40 ATP s-a calficat în turul secund după o partidă magnifică cu Aleksandar Vukic.
Monfils a revenit de la 0-1 la seturi și de la 1-4 în decisiv pentru a obține prima victorie aici după 8 ani, mai exact după 2914 zile. El a participat ultima dată la Monte Carlo în 2016, atunci când a ajuns până în finala competiției.
Primul set a fost și cel mai lung al partidei, încheindu-se după aproape o oră. Ambii jucători au realizat câte un break pe serviciul adversarului, astfel că s-a ajuns în tiebreak. Australianul a avut nervii mai tari și s-a impus cu 9-7.
Setul secund a fost unul fără istoric. Monfils a câștigat pe serviciul adversarului chiar în primul game, pentru ca mai apoi să lovească o dată pentru al doilea break și să închidă setul cu 6-3.
Monfils și-a cedat serviciul de două ori în debutul setului decisiv și părea că partida se va încheia în defavoarea sa. Doar că francezul a renăscut în stilul său propriu și nu i-a mai permis adversarului său să obțină decât un game, obținând calificarea în turul 2, acolo unde va da peste Daniil Medvedev.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo