Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Stefanos Tsitsipas, "hattrick" la Monte Carlo! Grecul l-a învins fără emoții pe Ruud și e din nou campion

Irina Aldea

Actualizat 14/04/2024 la 17:53 GMT+3

Stefanos Tsitsipas, al 12-lea jucător al lumii, a cucerit marele trofeu de la Monte Carlo pentru a treia oară în carieră, după ce l-a învins duminică în marea finală pe Casper Ruud în minimum de seturi.

Stefanos Tsitsipas, Monte Carlo 2024

Credit imagine: Getty Images

Stefanos Tsitsipas, ocupant al locului 12 ATP, e din nou campion la turneul de 1000 de puncte de la Monte Carlo. Grecul l-a învins în marea finală din Monaco pe Casper Ruud cu scorul de 6-1, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 38 de minute de joc.
Aceasta a fost cea de-a șasea întâlnire directă dintre Tsitsipas și Ruud, elenul conducând acum cu 4-2. Norvegianul, care ajunsese pentru prima dată într-o finală de turneu Masters 1000, nu a reușit să-și ridice nivelul de joc, fiind dominat în mod clar de Tsitsipas, mult mai experimentat la acest nivel, pe suprafața roșie de la Monte Carlo.
CITEȘTE ȘI:

Stefanos Tsitsipas, din nou campion la Monte Carlo. Victorie clară cu Ruud la Monaco

Cu succesul de azi, Stefanos Tsitsipas și-a trecut în palmares cel de-al 11-lea său titlu în întreaga carieră, al treilea de categorie Masters 1000 și primul din acest an. De altfel, grecul, care a urcat cel mai sus până pe locul 3 ATP, s-a impus la categoria turneelor de 1000 de puncte doar la Monte Carlo, de trei ori: în 2021, în 2022 și acum, în 2024. Seria lui a fost întreruptă anul trecut când s-a impus în premieră Andrey Rublev.
Până la marele trofeu, Stefanos Tsitsipas s-a văzut nevoit să-i învingă pe Djere, Etcheverry, Zverev, Khachanov, Sinner și Ruud, cedând pe parcurs un singur set, în semifinala disputată în compania celui mai în formă tenismen din acest sezon, Jannik Sinner. Datorită acestei victorii, Tsitsipas va urca pe locul 7 începând de mâine.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo