Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Patrick Mouratoglou, arma secretă a lui Holger Rune în victoria cu Djokovic! Tehnica folosită de antrenor

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 07/11/2022 la 21:12 GMT+2

Holger Rune a obținut victoria carierei la Mastersul de la Paris. Norvegianul l-a învins în finală pe Novak Djokovic, idolul său din copilărie, iar Patrick Mouratoglou a contribuit din plin la acest succes.

Novak Djokovic, Holger Rune

Credit imagine: AFP

Articol scris de Dani Morar
Holger Rune a câștigat primul său turneu din categoria Masters, victorie ce l-a urcat până pe locul 10 în clasamentul ATP. Patrick Mouratoglou lucrează cu norvegianul de aproape două luni, iar antrenorul Simonei Halep a explicat cum a reușit să-l detensioneze pe elevul său, care nu credea că se poate impune în fața sârbului înaintea partidei. Mouratoglou a fost cel care i-a readus calmul lui Rune, luându-l deoparte înaintea finalei pentru o discuție bărbătească.
"Să crezi că poți să-l învingi pe Novak Djokovic la 19, știind tot ce a câștigat el de-a lungul carierei este foarte dificil. Am vorbit înainte de meci și am simțit că nu mai este la fel ca în celelalte zile.
Am simțit presiunea unui meci cu Novak, așa că am mers și i-am spus: "trebuie să vorbim". Mi-a mărturisit tot, am vorbit despre presiunea pe care o simte și l-am văzut cum s-a schimbat. L-am văzut pregătit. Am văzut asta pe fața lui pentru că e foarte expresivă. În acel moment, am știut că e pregătit. Faptul că s-a descătușat și am vorbit despre asta, l-a ajutat să se convingă înăuntrul lui că e pregătit să-l învingă pe Djokovic.
A fost greu la începutul meciului. Cred că era convins în sinea lui, dar când a pășit pe teren, cu publicul acela în spate și avându-l pe Novak de cealaltă parte a terenului, omul pe care îl admiră atât de mult încă de când era copil, a fost puțin lovit de tot ce se întâmplă. A început timid și nu era la nivel maxim. Jocul său a oscilat în primul set. Pentru mine, cheia jocului a fost în debutul setului secund, când era condus cu 0-40. Faptul că a fost capabil să salveze acel game i-a oferit o motivație în plus pentru a-și descoperi cel mai bun tenis și pentru a câștiga. Este impresionant că a reușit să creadă că îl poate învinge pe Novak și a reușit ceva cu adevărat special", a spus Mouratoglou într-un interviu pentru tennismajors.com.
Citește și:

Rune l-a impresionat pe Djokovic în finala de la Paris

Sârbul s-a declarat impresionat de modul în care Holger Rune l-a înfruntat în finala Mastersului din capitala Franței și a avut un discurs de mare campion la adresa acestuia.
"Spiritul lui de luptător a fost incredibil. A fost puternic fizic și mental până la ultima lovitură. Să arate atâta maturitate la vârsta lui, într-un meci atât de important, e impresionant. A învins 4-5 jucători de top 10 ATP săptămâna asta, merită victoria.
Îmi pare rău, pentru că am avut multe șanse în fiecare set. Meciul putea să meargă în orice direcție, dar cred că nu am fost foarte activ și am făcut niște greșeli necaracteristice. Ieri, cu Tsitsipas puteam la fel de bine să pierd, dar am câștigat, azi nu am mai reușit. Așa se întâmplă în tenis, a fost o săptămână foarte bună pentru mine", a spus Djokovic la conferinața de presă de după meci.
Holger Rune a decis să se retragă de la turneul Next Gen ATP Finals și va fi rezervă la Turneul Campionilor de la Torino. Competiția din Italia se desfășoară în perioada 13-20 noiembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo