Carlos Alcaraz (35 ATP) merge mai departe în cadrul ultimului turneu Masters al anului cel de la Paris. Spaniolul în vârstă de 18 ani a trecut în turul al doilea de Jannik Sinner (9 ATP), scor 7-6(1), 7-5, după o partidă superbă, între doi tenismeni care pot deveni capul de afiș al turneelor de Grand Slam în anii următori.
Văzut ca marea speranță a tenisului spaniol, Carlos Alcaraz nu simte vreo presiune în acest moment. Jucătorul de 18 ani este mulțumit de prestațiile sale și spune că nu face decât să se bucure de fiecare moment în care se află pe teren.
"Am 18 ani, nu prea este timp să simți vreo presiune acum. Eu doar știu ce trebuie să joc atunci când mă aflu pe teren și încerc să mă bucur de fiecare moment", a declarat Alcaraz.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
IERI LA 11:27

Carlos Alcaraz, punct uluitor în victoria contra lui Sinner, de la Paris

Alcaraz are 3 victorii cu jucători din top 10 în acest sezon

Carlos Alcaraz, la doar 18 ani, are parte de un final de sezon foarte bun. În acest an, tânărul jucător iberic a înregistrat deja trei victorii în fața unor jucători din Top 10 ATP. După Stefanos Tsitsipas și Matteo Berrettini, a venit rândul și lui Jannik Sinner să fie învins de numărul 35 mondial.
Întrebat dacă simte că se află mai aproape de nivelul jucătorului italian decât situația din clasament, Alcaraz a avut o declarație plină de respect față de adversarul său: "Nu știu. El a câștigat patru sau cinci turnee anul acesta. Este locul 9 ATP și se luptă pentru Turneul Campionilor.
Eu încă învăț, acumulez experiență. Sunt locul 35 acum. Sunt foarte fericit pentru nivelul pe care îl arăt acum. Sper ca în câțiva ani să fiu și eu la nivelul lui Jannik, dar acum sunt fericit unde mă aflu", a declarat tânărul jucător spaniol.
În turul următor Carlos Alcaraz îl va întâlni pe Hugo Gaston, numărul 103 mondial.
Turneul ATP Masters 1000 de la Paris este transmis în această săptămână pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Fost număr 6 mondial, declarație surpriză: "Carlos Alcaraz e mai bun decât Nadal în multe feluri!"
IERI LA 10:33
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
IERI LA 14:30