Carlos Alcaraz (35 ATP) merge mai departe în cadrul ultimului turneu Masters al anului cel de la Paris. Spaniolul în vârstă de 18 ani a trecut în turul al doilea de Jannik Sinner (9 ATP), scor 7-6(1), 7-5, după o partidă superbă, între doi tenismeni care pot deveni capul de afiș al turneelor de Grand Slam în anii următori.
Văzut ca marea speranță a tenisului spaniol, Carlos Alcaraz nu simte vreo presiune în acest moment. Jucătorul de 18 ani este mulțumit de prestațiile sale și spune că nu face decât să se bucure de fiecare moment în care se află pe teren.
"Am 18 ani, nu prea este timp să simți vreo presiune acum. Eu doar știu ce trebuie să joc atunci când mă aflu pe teren și încerc să mă bucur de fiecare moment", a declarat Alcaraz.
Nitto ATP Finals
Daniil Medvedev, victorie fantastică la Turneul Campionilor cu Sinner. Cu cine luptă în semifinale
18/11/2021 LA 22:40

Carlos Alcaraz, punct uluitor în victoria contra lui Sinner, de la Paris

Alcaraz are 3 victorii cu jucători din top 10 în acest sezon

Carlos Alcaraz, la doar 18 ani, are parte de un final de sezon foarte bun. În acest an, tânărul jucător iberic a înregistrat deja trei victorii în fața unor jucători din Top 10 ATP. După Stefanos Tsitsipas și Matteo Berrettini, a venit rândul și lui Jannik Sinner să fie învins de numărul 35 mondial.
Întrebat dacă simte că se află mai aproape de nivelul jucătorului italian decât situația din clasament, Alcaraz a avut o declarație plină de respect față de adversarul său: "Nu știu. El a câștigat patru sau cinci turnee anul acesta. Este locul 9 ATP și se luptă pentru Turneul Campionilor.
Eu încă învăț, acumulez experiență. Sunt locul 35 acum. Sunt foarte fericit pentru nivelul pe care îl arăt acum. Sper ca în câțiva ani să fiu și eu la nivelul lui Jannik, dar acum sunt fericit unde mă aflu", a declarat tânărul jucător spaniol.
În turul următor Carlos Alcaraz îl va întâlni pe Hugo Gaston, numărul 103 mondial.
Turneul ATP Masters 1000 de la Paris este transmis în această săptămână pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Nitto ATP Finals
Jannik Sinner, victorie în fața lui Hubert Hurkacz la Turneul Campionilor
16/11/2021 LA 21:45
Nitto ATP Finals
Jannik Sinner, la Turneul Campionilor. Italianul rescrie istoria la Torino în meciul Hurkacz
16/11/2021 LA 18:03