Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic a doborât un alt record al lui Federer la Paris! Reușita unică din postura de lider mondial

Irina Aldea

Publicat 03/11/2021 la 13:26 GMT+2

Novak Djokovic a revenit în circuit cu o victorie, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player. Sârbul a reușit să se califice în optimile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Paris-Bercy, dotat cu premii totale în valoare de 2.603.700 de euro.

Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

La 7 săptămâni după finala pierdută la US Open, Novak Djokovic a revenit cu victorie în circuit. Sârbul, care are cinci titluri la competiţia din capitala Franţei, l-a învins în trei seturi, 6-4, 4-6, 6-3 pe ungurul Marton Fucsovics, jucător aflat pe locul 30 în clasamentul ATP, după două ore de joc. Cu o zi înainte, Djokovic s-a impus la dublu, alături de compatriotul său Filip Krajinovic, în faţa perechii australiene Alex de Minaur/Luke Saville (4-6, 6-4, 10/7).
"A fost grozav să revin pe teren după aproape două luni fără competiţie. Nu mă aşteptam la nimic, dar ştiam că nu va fi un meci uşor. Marton este un jucător foarte talentat, are foarte multă calitate. A fost un meci de debut foarte bun pentru mine şi sunt extrem de încântat", a declarat Djokovic, care îl va înfrunta în turul următor pe câştigătorul partidei dintre francezii Gael Monfils şi Adrian Mannarino.

Novak Djokovic a mai doborât un record deținut de Roger Federer

Câștigător a 20 de titluri de Grand Slam, Novak Djokovic nu mai evoluase în circuit după finala pierdută în faţa rusului Daniil Medvedev la US Open, un eşec care i-a spulberat visul de a câştiga toate cele patru turnee de Grand Slam într-un singur sezon. Nole reușise să se impună la Australian Open, Roland Garros și Wimbledon.
Grație victoriei de ieri, a 45-a a sa din 2021 (are doar 6 înfrângeri), Novak Djokovic a mai doborât un record deținut de marele lui rival, Roger Federer. Succesul în fața lui Marton Fucsovics a fost a 418-a a sârbului din postura de lider mondial, iar acum are cu o victorie mai mult decât Roger Federer (417). În urma lor sunt Jimmy Connors cu 390, Ivan Lendl (366), Pete Sampras (322) și Rafael Nadal cu 250. În acest top este și Ilie Năstase, primul lider mondial din istorie. Fostul tenismen român a câștigat 67 de meciuri în timp ce ocupa prima poziție din ierarhie.
Turneul ATP Masters 1000 de la Paris-Bercy a început astăzi și poate fi urmărit pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo