Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, tot mai aproape de statutul de "GOAT", după ce a câștigat titlul la Paris! A stabilit un alt record

Andrei Nicolae

Actualizat 07/11/2021 la 18:53 GMT+2

Novak Djokovic a ajuns la 37 de titluri în turneele Masters Series, după ce l-a învins pe Daniel Medvedev, într-o finală fascinantă, cu 4-6, 6-3, 6-3.

ROLEX PARIS MASTERS : hotshot Djokovic

Credit imagine: Eurosport

Eșecul lui Novak Djokovic în finala de la US Open din acest an, după ce a câștigat Australian Open, Roland Garros și Wimbledon, va rămâne, fără îndoială, unul dintre cele mai grele în întreaga carieră. Dar sârbul s-a "vindecat" parțial și la primul turneu după Flushing Meadows și-a trecut în cont un nou trofeu!
Partea interesantă este faptul că titlul de la Paris Masters a venit chiar împotriva omului care i-a stricat petrecerea la New York în septembrie, Daniil Medvedev. Și nu a fost chiar orice victorie, ci a 37-a din istorie într-un turneu Masters Series. Liderul mondial a stabilit practic un nou record.
Iar această performanță a venit la o zi distanță după ce și-a asigurat locul 1 mondial în ATP la finalul anului. Până azi, Djokovic împărțea locul 1 cu Pete Sampras, în ceea ce privește sezoanele încheiate pe prima poziție. Fiecare avea câte 6 ani terminați în postura de lider mondial. Americanul a avut șase sezoane consecutive când a fost nr. 1 la final de an (1993-98). Sârbul a realizat isprava de 7 ori (anul 2021 inclus) în 11 sezoane.

Novak Djokovic a fost imbatabil

Novak Djokovic și-a trecut în cont al 6-lea succes la Paris Bercy. Victoria asupra lui Daniil Medvedev a venit după o finală incitantă. Ambii jucători au avut momente foarte bune, dar și unele căderi.
Nole a intrat în meci cun prim serviciu cedat, dar a restabilit egalitatea. Rusul a avut nervii tari în primul set, a părut că-l domină psihologic pe Djokovic și a făcut din nou break-ul la 3-3. De această dată, game-ul a fost decisiv în economia setului.
Liderul mondial s-a încălzit mai greu, dar din momentul în care a realizat break-ul în setul doi, la scorul de 2-1, și-a recâștigat siguranța în lovituri și nu a mai cedat inițiativa. Doar în game-ul de închidere al actului secund a mai avut emoții. Nole a salvat trei mingi de break și a restabilit egalitatea, 6-3.
În "decisiv", echilibrul s-a rupt de la 2-2. Djokovic a legat două break-uri și s-a desprins în învingător. Medvedev s-a agățat de această finală, a câștigat pe serviciul adversarului la 5-2, dar sârbul a fost imbatabil azi și a închis partida cu un raliu superb. Djokovic este tot mai uriaș! Și cariera lui continuă.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo