Eșecul lui Novak Djokovic în finala de la US Open din acest an, după ce a câștigat Australian Open, Roland Garros și Wimbledon, va rămâne, fără îndoială, unul dintre cele mai grele în întreaga carieră. Dar sârbul s-a "vindecat" parțial și la primul turneu după Flushing Meadows și-a trecut în cont un nou trofeu!
Partea interesantă este faptul că titlul de la Paris Masters a venit chiar împotriva omului care i-a stricat petrecerea la New York în septembrie, Daniil Medvedev. Și nu a fost chiar orice victorie, ci a 37-a din istorie într-un turneu Masters Series. Liderul mondial a stabilit practic un nou record.
Tenis
ATP nu vrea să-și suspende turneele din China! Ce a cerut în cazul Shuai Peng
ACUM 18 ORE
Iar această performanță a venit la o zi distanță după ce și-a asigurat locul 1 mondial în ATP la finalul anului. Până azi, Djokovic împărțea locul 1 cu Pete Sampras, în ceea ce privește sezoanele încheiate pe prima poziție. Fiecare avea câte 6 ani terminați în postura de lider mondial. Americanul a avut șase sezoane consecutive când a fost nr. 1 la final de an (1993-98). Sârbul a realizat isprava de 7 ori (anul 2021 inclus) în 11 sezoane.

Novak Djokovic a fost imbatabil

Novak Djokovic și-a trecut în cont al 6-lea succes la Paris Bercy. Victoria asupra lui Daniil Medvedev a venit după o finală incitantă. Ambii jucători au avut momente foarte bune, dar și unele căderi.
Nole a intrat în meci cun prim serviciu cedat, dar a restabilit egalitatea. Rusul a avut nervii tari în primul set, a părut că-l domină psihologic pe Djokovic și a făcut din nou break-ul la 3-3. De această dată, game-ul a fost decisiv în economia setului.
Liderul mondial s-a încălzit mai greu, dar din momentul în care a realizat break-ul în setul doi, la scorul de 2-1, și-a recâștigat siguranța în lovituri și nu a mai cedat inițiativa. Doar în game-ul de închidere al actului secund a mai avut emoții. Nole a salvat trei mingi de break și a restabilit egalitatea, 6-3.
În "decisiv", echilibrul s-a rupt de la 2-2. Djokovic a legat două break-uri și s-a desprins în învingător. Medvedev s-a agățat de această finală, a câștigat pe serviciul adversarului la 5-2, dar sârbul a fost imbatabil azi și a închis partida cu un raliu superb. Djokovic este tot mai uriaș! Și cariera lui continuă.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Rusia, în semifinalele Cupei Davis. Programul penultimului act
ACUM O ZI
Tenis
Djokovic susține WTA în cazul Peng! Ce a declarat liderul ATP despre suspendarea turneelor din China
IERI LA 10:28