Eșecul lui Novak Djokovic în finala de la US Open din acest an, după ce a câștigat Australian Open, Roland Garros și Wimbledon, va rămâne, fără îndoială, unul dintre cele mai grele în întreaga carieră. Dar sârbul s-a "vindecat" parțial și la primul turneu după Flushing Meadows și-a trecut în cont un nou trofeu!
Partea interesantă este faptul că titlul de la Paris Masters a venit chiar împotriva omului care i-a stricat petrecerea la New York în septembrie, Daniil Medvedev. Și nu a fost chiar orice victorie, ci a 37-a din istorie într-un turneu Masters Series. Liderul mondial a stabilit practic un nou record.
Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
ACUM 3 ORE
Iar această performanță a venit la o zi distanță după ce și-a asigurat locul 1 mondial în ATP la finalul anului. Până azi, Djokovic împărțea locul 1 cu Pete Sampras, în ceea ce privește sezoanele încheiate pe prima poziție. Fiecare avea câte 6 ani terminați în postura de lider mondial. Americanul a avut șase sezoane consecutive când a fost nr. 1 la final de an (1993-98). Sârbul a realizat isprava de 7 ori (anul 2021 inclus) în 11 sezoane.

Novak Djokovic a fost imbatabil

Novak Djokovic și-a trecut în cont al 6-lea succes la Paris Bercy. Victoria asupra lui Daniil Medvedev a venit după o finală incitantă. Ambii jucători au avut momente foarte bune, dar și unele căderi.
Nole a intrat în meci cun prim serviciu cedat, dar a restabilit egalitatea. Rusul a avut nervii tari în primul set, a părut că-l domină psihologic pe Djokovic și a făcut din nou break-ul la 3-3. De această dată, game-ul a fost decisiv în economia setului.
Liderul mondial s-a încălzit mai greu, dar din momentul în care a realizat break-ul în setul doi, la scorul de 2-1, și-a recâștigat siguranța în lovituri și nu a mai cedat inițiativa. Doar în game-ul de închidere al actului secund a mai avut emoții. Nole a salvat trei mingi de break și a restabilit egalitatea, 6-3.
În "decisiv", echilibrul s-a rupt de la 2-2. Djokovic a legat două break-uri și s-a desprins în învingător. Medvedev s-a agățat de această finală, a câștigat pe serviciul adversarului la 5-2, dar sârbul a fost imbatabil azi și a închis partida cu un raliu superb. Djokovic este tot mai uriaș! Și cariera lui continuă.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
IERI LA 14:30
Tenis
Djokovic și-a făcut deja planul pentru 2023! La ce turneu își face pregătirea pentru Australian Open
27/11/2022 LA 19:54