Până azi, Djokovic împărțea locul 1 cu Pete Sampras, în ceea ce privește sezoanele încheiate pe prima poziție. Fiecare avea câte 6 ani terminați în postura de lider mondial. Americanul a avut șase sezoane consecutive când a fost nr. 1 la final de an (1993-98). Sârbul a realizat isprava de 7 ori (anul 2021 inclus) în 11 sezoane.
Dar în fața jucătorului din Belgrad sunt în față alte câteva provocări importante.
Tenis
Djokovic și-a făcut deja planul pentru 2023! La ce turneu își face pregătirea pentru Australian Open
IERI LA 19:54

Djokovic vrea titlul de Grand Slam cu numărul 21

Deocamdată, Nole este la egalitate cu Roger Federer și Rafael Nadal și Novak Djokovic, cu câte 20 de Grand Slam-uri. "Big 3" au oferit tenisului mondial spectacol și suspans vreme de vreo 15 ani și toți merită să fie pe locul 1. Dar Djokovic, la fel ca și Rafa și Roger, vrea să fie în față și ceilalți în spate și la acest capitol. Și are șanse mai bune să treacă în față, având în vedere că spaniolul și elvețianul s-au confruntat cu multe probleme medicale în ultima perioadă.

24 de titluri de Grand Slam

Novak Djokovic va dori, probabil, nu doar să-i depășească pe Nadal și Federer, ci va căuta să atingă și recordul de 24 d etitluri de Grand Slam deținut de Margaret Court (record absolut pentru femei și bărbați).
https://i.eurosport.com/2021/10/22/3241075.jpg
Eșecul lui în finala de la US Open din acest an, după ce a câștigat Australian Open, Roland Garros și Wimbledon, va rămâne, fără îndoială, unul dintre cele mai violente din cariera sa, după cum a evidențiat L'Equipe. Sârbul a avut ocazia unică de a realiza ceea ce nici Roger Federer, nici Rafael Nadal nu au reușit. A ajunge din nou în fața unei astfel de oportunități va reprezenta, probabil, marea provocare până la finalul carierei.

Câștigarea aurului olimpic la Paris

A doua mare înfrângere care l-a marcat pe Djokovic în acest sezon a fost cea din semifinalele Jocurilor Olimpice împotriva lui Alexander Zverev. Numărul 1 mondial nu acâștigat niciodată un titlu olimpic. Și-l dorește enorm să-l aducă în Serbia, după ce a câștigat și Cupa Davis în dreptul națiunii.

Aleargă după Jimmy Connors

L-a "dus" pe Pete Sampras pe locul 2 la nr. de sezoane încheiate poe locul 1, l-a detronat și pe Roger Federer după numărul de săptămâni petrecute în fruntea ierarhiei mondiale. Nole va ajunge la 348 de săptămâni în postura de lider, devansându-l de ceva vreme pe Roger Federer – 310 săptămâni.
https://i.eurosport.com/2019/09/07/2671746.jpg
Acum aleargă și după recordul lui Jimmy Connors. În era Open, americanul a câștigat 109 titluri, un record absolut, și a semnat 1.274 de victorii pe circuit, din nou un record. Sârbul este încă relativ departe de aceste cifre: 85 de titluri și 981 de succese. Aceste obiective îl poate anima însă pe Djokovic, mai remarcă sursa citată. Rivalii săi actuali sunt și ei în față pentru moment: Nadal (88 de titluri, 1028 de victorii), Federer (103, 1251). Sârbul pare a avea cele mai bune șanse să-l ajungă din urmă pe Connors.

Recordul de titluri Masters Series

Acesta este primul obiectiv pe care îl poate îndeplini, chiar duminică, în urma finalei cu Daniil Medvedev, programată de la ora 16:00, pe Eurosport 2. Un succes i-ar aduce titlul cu numărul 37. Deocamdată, Nole este la egalitate cu Rafa Nadal. Un al șaselea titlu în Bercy l-ar face singurul deținător al acestui record. O formă de logică pentru cel care este singurul care a câștigat toate Masters 1000 (o ispravă pe care a realizat-o de două ori). Totuși, Roger Federer este omul cu cele mai multe titluri într-un sezon în Masters Series – 6. Novak Djokovic, Ivan Lendl și Pete Sampras s-au "blocat la 5 trofee".
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
O fostă campioană, atac la Djokovic după ce sârbul nu a fost nominalizat la premiul pentru fair-play
26/11/2022 LA 15:39
Tenis
Nadal și Alcaraz, nominalizați la premiul pentru sportivitate în 2022! Djokovic, rămas pe dinafară
26/11/2022 LA 14:34