Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Holger Rune, victoria carierei la Paris! L-a învins pe Djokovic și a cucerit primul său titlu Masters

Alex Masgras

Actualizat 06/11/2022 la 19:29 GMT+2

Holger Rune a câștigat finala turneului ATP Masters 1000 de la Paris, după ce l-a învins în finală pe Novak Djokovic, scor 3-6, 6-3, 7-5, după 2 ore și 34 de minute de joc.

Holger Rune

Credit imagine: Imago

Holger Rune a câștigat primul său turneu din categoria ATP Masters 1000, după ce l-a învins în finala de la Paris pe Novak Djokovic, scor 3-6, 6-3, 7-5, după 2 ore și 34 de minute de joc.
Aceasta este cea mai importantă victorie a carierei lui Rune. Danezul de 19 ani a reușit o săptămână perfectă, cu victorii în fața unor jucători precum Stan Wawrinka, Hubert Hurkacz, Andrey Rublev, Carlos Alcaraz, Felix Auger-Aliassime și Novak Djokovic.
În primul set al finalei, care a durat 36 de minute, Djokovic a servit foarte bine, iar diferența s-a făcut în al patrulea game, atunci când fostul număr 1 mondial a realizat break-ul. Djokovic a continuat să servească foarte bine și a pierdut un singur punct în ultimele trei game-uri pe propriul serviciu, înainte de a își trece în cont primul set.
Setul secund a debutat cu cel mai echilibrat game al partidei. Pe serviciul lui Rune, Djokovic a ajuns rapid la 0-40, dar danezul a reușit să câștige următoarele trei puncte. După alte două încercări nereușite, Rune a câștigat primul game al setului secund.
Singurul break al setului al doilea a venit în al doilea game, de data aceasta pe serviciul sârbului. Motivat de revenirea din game-ul anterior, Rune a reușit break-ul, după care nu a mai ezitat pe propriul serviciu și a închis setul la 6-3 cu un game alb.
Citește și:

Holger Rune l-a învins pe Novak Djokovic în finala turneului ATP Masters 1000 de la Paris

Setul decisiv a început la fel ca primul set. Djokovic a făcut break-ul în al patrulea game, dar Rune a reușit să revină game-ul următor și să producă rebreak-ul. La 5-5, danezul a reușit un nou break și a servit pentru titlu la 6-5.
Ultimul game a fost și cel mai lung al partidei. Danezul a reușit să salveze nu mai puțin de 6 mingi de break, iar după mai bine de 15 minute de la startul game-ului, Rune a închis setul la 7-5 și a obținut victoria carierei în fața fostului număr 1 mondial.
În acest sezon, Holger Rune a mai câștigat alte două titluri în circuitul ATP (Munchen și Stockholm).
Novak Djokovic și Holger Rune s-au mai întâlnit până acum o singură dată, în primul tur de la US Open 2021. Atunci, sârbul s-a impus în patru seturi, scor 6-1, 6-7(5), 6-2, 6-1.
Holger Rune va fi prezent săptămâna viitoare la Next Gen ATP Finals, la Milano, în perioada 9-13 noiembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo