Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mats Wilander a dat verdictul! Singurul jucător care-l poate depăși pe Djokovic pe "toate planurile"

Irina Aldea

Publicat 04/11/2022 la 18:27 GMT+2

Novak Djokovic are parte un final de sezon excelent. Sârbul a câștigat turneele de la Tel Aviv și Astana și e în căutarea celui de-al șaptelea său titlu la Masters-ul de la Paris. Chiar și așa, Mats Wilander e de părere că există un jucător care-l poate depăși pe sârb pe "toate planurile".

Mats Wilander & Novak Djokovic

Credit imagine: Getty Images

Felix Auger-Aliassime l-a învins pe Novak Djokovic la Laver Cup la Londra, în septembrie, iar de atunci a continuat să câștige turnee succesive la Florența, Antwerp și Basel, arătând un nivel de joc fantastic. Expertul Eurosport, Mats Wilander, consideră că forța fizică a lui Auger-Aliassime este cu o "treaptă peste" Djokovic și a susținut că numărul 8 mondial îl va depăși pe sârb la "toate capitolele".
Felix Auger-Aliassime și Novak Djokovic s-ar putea confrunta în finala Masters-ului de la Paris, Auger-Aliassime învingându-l pe Frances Tiafoe în sferturile de finală de vineri pentru a avansa în semifinale. Djokovic se află pe cealaltă parte a tabloului, iar Mats Wilander a declarat pentru Eurosport că ultimele sale triumfuri au reprezentat un "efort fizic incredibil" și că tânărul de 22 de ani îl poate depăși pe sârb pe "toate planurile".
CITEȘTE ȘI:

Felix Auger-Aliassime, singurul care-l poate învinge acum pe Djokovic, spune Mats Wilander

"Este un lucru incredibil să câștigi trei titluri la rând, este un efort fizic incredibil. Aceste turnee sunt turnee în care practic învinge jucători pe care ar trebui să-i învingă, iar noi am știut întotdeauna că Felix Auger-Aliassime are în el capacitatea de a învinge jucători care par mai buni decât el. Pe hârtie, atunci când se va confrunta cu cei mai buni jucători din lume, atunci trebuie să înceapă să creadă că este la fel de bun ca ei", a spus Wilander în exclusivitate pentru Eurosport.
Wilander a analizat punctele forte ale lui Auger-Aliassime și a mers până la a spune că fizicul său este cu o "treaptă peste" fostul număr 1 mondial, Djokovic: "Fiți foarte atenți la el, când joacă, serviciul său este incredibil, fizicul său este cel al lui Novak Djokovic și poate chiar cu o treaptă mai sus, iar asta nu vine ușor din gura mea, pentru că întotdeauna am crezut că Djokovic a fost cel mai mare atlet din orice sport. Dar Felix Auger-Aliassime este chiar acolo și l-ar putea întrece pe Novak la toate capitolele din punct de vedere fizic, iar asta este incredibil", a mai spus suedezul.
Djokovic s-a bucurat și el de câteva săptămâni foarte bune în circuit, câștigând două turnee la rând. L-a învins pe Marin Cilic cu 6-3, 6-4 în Israel, în finala Tel Aviv Open, înainte de a repeta rezultatul împotriva lui Stefanos Tsitsipas la Astana Open. Sârbul a arătat un nivel bun de joc și la Paris, iar Wilander spune că, în ciuda unui an "dezastruos" pentru Djokovic, acesta joacă în continuare un tenis grozav.
"E evident, este minunat să îl vedem iar pe teren. Vreau să spun ceva, am crezut că va fi interzis doar la Australian Open, dar apoi brusc s-a repetat și la US Open, nu i s-a permis nici acolo să joace când încă e considerat cel mai bun jucător din lume în multe privințe. Desigur, Nadal a câștigat două titluri majore în 2022, dar Novak nu a primit puncte la Wimbledon. E un an dezastruos dacă te uiți la statistici și la acea parte a tenisului, dar, în același timp, de fiecare dată când a apărut, a jucat excelent", a mai spus Mats Wilander.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
picture

Spectacolul revine pe Eurosport! Turneul Masters de la Paris, în perioada 31 octombrie - 6 noiembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo