Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic l-a numit pe Rublev drept "un șarpe care sufocă o broască". Discursul lui Nole după semifinala de la Paris

Andrei Nicolae

Actualizat 04/11/2023 la 23:01 GMT+2

Novak Djokovic s-a calificat în finala Masters-ului de la Paris, după ce s-a impus în fața lui Andrey Rublev la capătul unui meci spectaculos. După partida din penultimul act, liderul mondial a ținut să îl laude pe rus pentru jocul prestat și a ales o metaforă interesantă prin care să descrie cum a simțit el duelul.

Rezumatul semifinalei de poveste de la Paris dintre Djokovic și Rublev, adjudecată de sârb

Novak Djokovic s-a calificat în marea finală a Masters-ului de la Paris, după ce l-a învins pe Andrey Rublev într-un meci extrem de disputat. Rusul a condus cu 1-0 la seturi, însă Nole s-a impus în cele din urmă cu scorul de 5-7, 7-6, 7-5.
Betano - Paris
Toată emoția de la Paris de pe Eurosport se joacă cu BETANO
Rublev a arătat o formă de joc extraordinară, ce l-a incomodat vizibil pe Nole, care a fost foarte arpoape să rateze cea de-a 58-a finală de Masters din cariera sa. Cu toate acestea, Djokovic s-a impus, însă a ținut să laude prestația foarte bună a tenismenului din Rusia, pe care l-a comparat cu "un șarpe care sufocă o broască", dorind să arate cât de încolțit s-a simțit în anumite momente din joc în fața lui Rublev.
"Rublev m-a sufocat precum un șarpe sufocă o broască preț de aproape tot meciul. A jucat la un nivel extrem de ridicat. Știam că are o calitate incredibilă, însă astăzi a jucat la cu totul alt nivel. Cred că niciodată nu am jucat în fața unui Rublev atât de bun", a declarat Nole.

Rezumatul partidei dintre Djokovic și Rublev

Jocul de la Paris, din penultimul act, a început sub semnul echilibrului, cu fiecare dintre jucători greșind pe propriul serviciu. S-a mers cap la cap până la finele setului, când la 6-5 în favoarea rusului Nole și-a pierdut iar serviciul, iar Rublev a înclinat balanța în favoarea sa, 1-0 la seturi, după un prim set mult mai solid.
Setul al doilea a început cu Rublev din nou la conducere, dar Nole a ținut aproape și a restabilit repede egalitatea. Confruntarea a continuat să fie la fel de echilibrată, cu Nole neforțând și cu Rublev dornic să ajungă în finală.
A fost egalitate de fiecare dată în continuare, finalul de set căpătând accente dramatice, cu o presiune suplimentară pe umerii liderului mondial.
Rublev a condus cu 5-4, dar Djokovic nu a făcut un nou pas greșit și a continuat să rămână în set și în meci, egalând iar, de această dată la 5, împingând manșa în prelungiri.
Rusul nu a lăsat garda jos și a continuat să presteze un tenis de înaltă calitate și a ajuns din nou cu un pas în față pe final de set. Djokovic și-a păstrat cumpătul și a împins setul în tie-break, unde a reușit să egaleze situația la seturi și să trimită meciul în set decisiv.
Înainte de startul setului decisiv, Djokovic a avut nevoie de intervenția echipei medicale, acuzând probleme lombare. Setul al treilea a început din nou foarte echilibrat, cu Djokovic de această dată primul la serviciu și cu un pas în față.
Ultima manșă a fost pe muchie de cuțit, cu presiunea finalei tot mai aproape. Cei doi jucători au mers cap la cap, Nole a avut 5-4 și 30-0, dar Rublev nu a renunțat și a egalat situația în set.
Nole a revenit la conducere, 6-5, și până la urmă sârbul a pus capăt partidei, 7-5, cu o dublă greșeală pentru Rublev.
Djokovic se califică în finală, după un meci pe care l-a început mai greu, iar în ultimul act se va duela cu Grigor Dimitrov. Sârbul conduce cu 17-1 întâlnirile directe, ultimul succes al bulgarului datând de acum 10 ani.
Turneul Masters 1000 de la Paris, care se desfășoară în perioada 30 octombrie - 5 noiembrie, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo