Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Holger Rune, mai sincer ca niciodată după eșecul cu Djokovic: "M-am întors literalmente din prăpastie!"

Irina Aldea

Publicat 06/11/2023 la 20:31 GMT+2

Holger Rune, numărul 10 mondial, i-a mulțumit noului său antrenor, Boris Becker, pentru că l-a ajutat să iasă dintr-o "spirală negativă" în care pierdea în continuu meciuri și din care nu mai putea ieși.

Paris Masters : Rezumatul victoriei muncite a lui Djokovic în fața lui Rune

Rune și Becker au început să lucreze împreună în urmă cu două săptămâni. Schimbarea în echipa de antrenori a danezului a venit după ce acesta s-a despărțit de fostul antrenor al Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, actual antrenor al Simonei Halep, în urma eliminării sale din primul tur la US Open 2023.
Ulterior, jucătorul în vârstă de 20 de ani a avut parte de multe provocări în circuitul ATP, pierzând în turul al patrulea și, respectiv, al doilea la China Open și Shanghai Masters. De asemenea, el nu și-a putut apăra titlul de la Stockholm Open, pierzând în fața lui Miomir Kecmanovic în meciul din primul tur.
CITEȘTE ȘI:

Holger Rune, adus pe linia de plutire de Boris Becker

Cu toate acestea, lucrurile au început să funcționeze pentru Holger Rune în timpul primului său turneu cu noul antrenor, Boris Becker, la Swiss Indoors Basel. El a ajuns în semifinale, dar a fost învins de cel care urma să câștige titlul, Felix Auger-Aliassime. A urmat o apariție în sferturile de finală la turneul Masters de la Paris, unde Rune a pierdut în fața lui Novak Djokovic și nu și-a putut apăra titlul. Însă performanța sa a rămas impresionantă pe tot parcursul turneului.
Holger Rune a vorbit la conferința de presă despre cât de mult l-a ajutat Becker. El a afirmat că sextuplul campion de Grand Slam l-a ajutat să își inverseze "spirala negativă" a înfrângerilor: "Nu este niciodată ușor să inversezi o spirală negativă precum cea prin care am trecut eu în ultimele luni. Boris m-a ajutat foarte mult în acest sens. M-am întors literalmente din prăpastie, dintr-o perioadă în care pierdeam constant meciuri în primul tur", a declarat el pentru Sportklub.
Fostul sfertfinalist de la Roland Garros și Wimbledon a mai spus că, dacă nu ar fi fost "jocul său grozav" sub comanda lui Becker, ar fi pierdut în fața lui Djokovic în două seturi la Bercy. Scorul final a fost 5-7, 7-6(3), 4-6: "Dacă aș fi jucat împotriva lui (Novak Djokovic) în urmă cu câteva săptămâni, aș fi pierdut în două seturi. Și uite așa am făcut un meci mare în care am arătat că sunt aproape de nivelul maxim. Asta arată cel mai bine cât de departe am ajuns", a declarat Holger Rune.
Turneul Campionilor, care se desfășoară în perioada 12 – 19 noiembrie, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo