Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic a oferit explicația la Paris! De ce se simte ca "peștele-n apă" pe hard indoor

Irina Aldea

Publicat 06/11/2023 la 17:44 GMT+2

Novak Djokovic a câștigat ieri la Paris al 97-lea titlu al carierei, al 40-lea de categorie Masters (un record). Sârbul arată și joacă la 36 de ani excelent și nu dă semne că ar încetini, iar pe hard indoor e cu atât mai impresionant.

Așa s-a scris povestea celui de al 40-lea ATP 1000 din cariera uriașului Novak Djokovic

Novak Djokovic, liderul mondial din clasamentul ATP, a câştigat duminică turneul ATP Masters 1.000 de la Paris-Bercy, învingându-l în finală pe bulgarul Grigor Dimitrov în două seturi, 6-4, 6-3. Djokovic, afectat de un virus stomacal la începutul săptămânii, a cucerit al şaptelea titlu în sala pariziană şi un al 40-lea la un turneu Masters 1.000, în ambele cazuri un record.
Pentru el a fost a 58-a finală de Masters 1.000, alt record. Sârbul de 36 de ani a ajuns la o serie de 18 victorii, el fiind învins ultima oară de spaniolul Carlos Alcaraz în epica finală de la Wimbledon. Djokovic se va pregăti acum pentru Turneul Campionilor, care va avea loc în această lună în oraşul italian Torino cu participarea celor mai buni opt jucători ai lumii.
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic a oferit explicația: De ce se simte ca "peștele-n apă" pe hard indoor

În acest moment al carierei, Novak Djokovic nu mai trebuie să demonstreze nimic nimănui. Numărul 1 mondial continuă să egaleze și să depășească recorduri la vârsta de 36 de ani și, după titlul obținut la ATP Rolex Paris Masters, este și mai clar că se adaptează de minune la terenurile pe hard acoperite. Sârbul a câștigat din nou, pentru a șaptea oară, singurul Masters 1000 care se joacă în sală, dar de ce este atât de bun în aceste condiții?
Însuși Nole a explicat deja că totul se datorează faptului că a crescut în Serbia, fiind nevoit să petreacă mult timp antrenându-se pe terenuri dure acoperite: "Îmi place să joc în sală, probabil pentru că am crescut în Serbia, unde trebuie să jucăm în sală patru sau cinci luni pe an. De asemenea, am jucat în sală la academia lui Cilic timp de patru ani", a mărturisit el în capitala Franței.
Turneul Campionilor, care se desfășoară în perioada 12 – 19 noiembrie, poate fi urmărit în direct pe Eurosport și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo