Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Andy Murray, eliminat de Fabio Fognini în turul doi la Masters-ul de la Shanghai

Irina Aldea

Publicat 08/10/2019 la 19:17 GMT+3

Andy Murray, fostul lider mondial din ATP, a fost eliminat în turul al doilea la turneul de 1000 de puncte de la Shanghai. Britanicul a servit de două ori pentru victorie, însă adversarul lui a reușit break-ul de fiecare dată după game-uri foarte disputate.

Andy Murray

Credit imagine: Eurosport

Andy Murray, locul 289 ATP, a fost eliminat în turul al doilea la turneul de 1000 de puncte de la Shanghai. Jucătorul de tenis din Marea Britanie a fost învins de către Fabio Fognini, locul 12 ATP, scor 7-6 (4), 2-6, 7-6 (2), la capătul unui meci care a durat trei ore și 11 minute de joc. De partea cealaltă, italianul își menține vii șansele de a se califica la Turneul Campionilor.
Andy Murray s-a impus de-a lungul timpului la turneul de la Shanghai de trei ori (2010, 2011 și 2016). Britanicul trecuse în primul tur la turneul din China de argentinianul Juan Ignacio Londero, locul 56 ATP, scor 2-6, 6-2, 6-3, după două ore și 18 minute de joc. Per total, jocul triplului campionde Grand Slam arată bine în condițiile în care nu a disputat prea multe meciuri în competițiile din circuit în ultima vreme. El a suferit o intervenție chirurgicală la șold și a revenit în circuit în luna iunie, la Queen’s Club. Acolo, Murray a făcut echipă în proba de dublu cu Feliciano Lopez și au câștigat marele trofeu.

Andy Murray, critic la adresa lui Fabio Fognini

Meciul din turul al doilea de la Shanghai nu a fost lipsit de dispute. Andy Murray s-a plâns de mai multe ori arbitrului de scaun, Fergus Murphy, că adversarul lui, italianul Fabio Fognini, scoate sunete în mod intenționat atunci când el se pregătește să lovească mingea pentru a-l incomoda. Când italianul a încercat să-i ofere o replică lui Andy, acesta din urmă i-a spus fără să ezite să tacă”.
“Cineva a făcut un zgomot, nu știam cine a provocat acel sunet, eu m-am uitat în direcția de unde am crezut că vine zgomotul. El (n.r. Fabio Fognini) mi-a spus să mă opresc, să nu mă mai uit la el, m-a întrebat de ce mă tot uit spre el. Eu mă pregăteam să returnez și cineva a făcut un zgomot, iar el îmi spune să nu mă mai uit la el. Acel sunet a venit de la el, nu ai voie să faci așa ceva, este o piedică, este împotriva regulilor. Fabio a vrut să mă provoace, asta e clar. Probabil că eu nu trebuia să răspund, dar nu-i voi permite să-mi vorbească așa pe terenul de tenis. E pentru prima dată când mi s-a întâmplat asta pe un teren de tenis, să servesc de două ori pentru victorie și să pierd meciul”, a spus Andy Murray la conferința de presă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo