Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz, out de la Shanghai! Ibericul, de nerecunoscut, după ce a câștigat primul set cu Dimitrov

Nicu Savin

Publicat 11/10/2023 la 16:07 GMT+3

Carlos Alcaraz s-a oprit în optimile de finală ale Mastersului de la Shanghai, fiind învins de Grigor Dimitrov, scor 7-5, 2-6, 4-6. Ibericul nu a fost în niciun moment la cel mai înalt nivel al său, iar bulgarul a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale sale în ultimii ani.

Poezie în mişcare! Alcaraz, unul dintre cele mai frumoase voleuri ale anului, contra lui Dimitrov

Carlos Alcaraz și-a încheiat prematur aventura în China. După ce a fost învins de Jannik Sinner în semifinale la Beijing, ibericul a părăsit prematur Mastersul de la Shanghai, cedând în fața lui Grigor Dimitrov în optimile de finală.
Cei doi jucaseră 3 meciuri până azi, iar Carlitos le-a câștigat pe toate fără să piardă set, ceea ce-l transforma în mare favorit. Istoria părea să se repete, după ce Alcaraz a reușit să câștige primul set cu 7-5, recuperând hadicapul unui break pe parcurs.

Carlos Alcaraz, învins de Grigor Dimitrov în optimile de la Shanghai

Bulgarul nu a cedat din punct de vedere moral și a jucat din ce în ce mai bine, "săpând" în încrederea lui Alcaraz cu fiecare game care trecea. Dimitrov a trimis meciul în decisiv după un set doi pe care l-a câștigat cu 6-2, în doar 36 de minute. În setul 3, bulgarul a făcut break la prima ocazie și apoi și-a păstrat serviciul până la final, impunându-se cu scorul de 5-7, 6-2, 6-4.
Dacă pentru Alcaraz este una dintre cele mai greu digerabile înfrângeri ale sezonului, cu siguranță că pentru Dimitrov este cel mai important succes din ultimii ani. Bulgarul a devenit abia al 4-lea jucător care câștigă un meci contra lui Alcaraz după ce a pierdut primul set, în 2023. Primii 3 au fost Cameron Norrie, Novak Djokovic și Jannik Sinner.
Pentru Dimitrov a fost a 4-a victorie a carierei în fața unui jucător clasat pe locurile 1 sau 2 în clasamentul ATP. Bulgarul este pentru prima dată în 2023 în sferturile unui turneu Masters, ajungând la 11 ani consecutivi în care atinge această performanță.
Pentru un loc în careul de ași, Grigor Dimitrov se va duela cu Nicolas Jarry, aflat în premieră în sferturile de finală ale unui turneu de 1000 de puncte. Odată cu eliminarea lui Carlos Alcaraz, doar un singur jucător din top 10 ATP mai este în competiția de la Shanghai. Este vorba despre Andrey Rublev, care va juca azi în ultimul meci din optimi, contra lui Tommy Paul.
Turneul ATP 1000 de la Shanghai se desfășoară în perioada 4-15 octombrie, în direct pe Eurosport 2 și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo