Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Carlos Alcaraz, sincer la Shanghai: "Unul dintre cele mai grele meciuri!" Reușită remarcabilă pentru spaniol

Irina Aldea

Actualizat 09/10/2023 la 18:02 GMT+3

Carlos Alcaraz s-a calificat luni în optimile de finală de la Shanghai după ce l-a învins cu greu pe Dan Evans, al 33-lea jucător al lumii. Ibericul, care a bifat o reușită remarcabilă în China, a dezvăluit că britanicul e un adversar foarte dificil.

Carlos Alcaraz merge "ceas" în China și se califică în optimi. Grigor Dimitrov, următoarea oprire

Carlos Alcaraz, al doilea jucător al lumii și principalul favorit al turneului Masters 1000 din Shanghai, s-a calificat în optimile de finală ale turneului organizat în China, după ce a trecut în minimum de seturi de Daniel Evans, ocupant al locului 33 ATP. Alcaraz s-a impus cu scorul de 7-6 (1), 6-4, după două ore și 25 de minute de joc.
Betano - Shanghai
Toată emoția de la Shanghai de pe Eurosport se joacă cu BETANO.
Pentru spaniol, fost lider mondial în clasamentul ATP, aceasta a fost cea de-a 63-a victorie a sezonului (are la activ doar 8 înfrângeri). În plus, dublul campion de Grand Slam a obținut a patra victorie din tot atâtea meciuri disputate cu Dan Evans. În continuare, Carlos Alcaraz se va duela pentru un loc în sferturi cu Grigor Dimitrov, favoritul numărul 18 de la penultimul turneu de 1000 de puncte ATP din 2023.
CITEȘTE ȘI:

Carlos Alcaraz a trecut din nou de Evans, cu emoții. Super-reușita spaniolului la Shanghai

Pe lângă faptul că și-a asigurat prezența în optimi, Carlos Alcaraz a obținut cea de-a 34-a victorie a sa la turneele Masters 1000 organizate pe hard înainte de a împlini vârsta de 21 de ani, depășindu-l azi pe Andy Roddick (33). Singurul tenismen pe care-l poate depăși Carlos este chiar compatriotul său, Rafael Nadal, care are 40 astfel de victorii pe hard la turneele ATP 1000 înainte de împlinirea a 21 de ani, de când a fost introdus acest sistem, în 1990.
Carlos Alcaraz nu a fost la primul duel tare cu Evans, iar la final a fost foarte sincer când a vorbit despre britanic: "A fost un meci foarte greu. Așa cum am spus, a fost unul dintre cele mai grele meciuri pe care le-am jucat în afara turneelor de Grand Slam. De fiecare dată când îl înfrunt pe Daniel mă aștept la un meci dificil. Trebuie să dau tot ce am mai bun dacă vreau să-l înving. Cred că amândoi am jucat un tenis de înaltă calitate. Sunt foarte fericit că am trecut mai departe și, bineînțeles, sunt foarte mulțumit de nivelul la care am jucat astăzi", a transmis Carlos Alcaraz la interviul de pe teren.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo