Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Hurkacz e marele campion la Shanghai: al doilea titlu Masters al carierei! Rublev a făcut crize de nervi în finală

Irina Aldea

Actualizat 15/10/2023 la 14:10 GMT+3

Hubert Hurkacz a câștigat marele trofeu la Shanghai după ce l-a învins pe Andrey Rublev într-un meci extrem de disputat, care s-a decis în tiebreak-ul setului al treilea. Acesta este al doilea titlu Masters 1000 al carierei pentru polonez.

Hubert Hurkacz, Shanghai 2023

Credit imagine: Getty Images

Hubert Hurkacz, al 16-lea favorit al turneului Masters de la Shanghai, a câștigat în China marele trofeu după ce l-a învins pe Andrey Rublev (5 ATP, cap de serie numărul 5) cu scorul de 6-3, 3-6, 7-6 (8), la capătul unui meci care a durat două ore și 9 minute de joc. Rusul a avut mai multe crize de nervi pe parcursul meciului, iar la final s-a lovit puternic cu racheta în picior, după ultimul punct al finalei.
picture

Rublev s-a enervat la culme la Shanghai. Rusul a urlat la un fotograf și a primit avertisment

În urma victoriei obținute în fața lui Andrey Rublev în finala Masters-ului de la Shanghai, Hubert Hurkacz a cucerit al doilea titlu ATP Masters 1000 din carieră (după Miami 2021). Este, de asemenea, al doilea titlu al lui Hurkacz din 2023, după cel de la Marsilia. Polonezul are acum mai multe titluri Masters 1000 (2) decât jucători precum Wawrinka, Cilic, Dimitrov, Del Potro, Thiem, Khachanov sau Fognini (1). Acum, el are 7 titluri în palmares: Shanghai, Marseille (2023) Halle (2022) Metz, Miami Masters, Delray Beach (2021) Winston-Salem (2019).
CITEȘTE ȘI:

Hubert Hurkacz e marele campion al Shanghai! Victorie în 3 seturi cu Rublev

Polonezul a marcat azi o premieră cu victoria în China. Hubert Hurkacz este primul jucător clasat în afara top 10 ATP care a câștigat Masters-ul de la Shanghai. Înainte de acest an, acesta era singurul eveniment rămas în actualul format Masters 1000 care avea toți câștigătorii din top 10 ATP.
"Nici nu știu ce să spun. A fost o luptă incredibilă. Mai ales din punct de vedere emoțional. Am avut minge de meci în fața lui Andrey. Am lovit un serviciu extraordinar. Apoi Andrey a avut câteva mingi de meci. Apoi am avut și eu câteva mingi de meci. Am mers înainte și înapoi. A fost un meci atât de complicat. Andrey a avut niște lovituri foarte bune. Am încercat să răspund și eu cu câteva lovituri bune. A fost unul dintre acele meciuri strânse. Trebuie doar să rămânem conectați și să continuăm să credem până la sfârșit", a spus Hubi la final.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo