Federația Internațională de Tenis a decis ca echipa națională feminină a României să revină în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup (noul nume sub care se desfășoară Fed Cup) şi să joace anul viitor în calificările pentru turneul final, după câteva schimbări făcute în programul următoarei perioade, informează Federația Română de Tenis.
Transylvania Open
Ana Bogdan, prima victorie românească de astăzi de la Transylvania Open
ACUM 9 ORE
Astfel, Ungaria, care trebuia să găzduiască turneul final al Billie Jean King Cup la Budapesta, în luna noiembrie 2021, turneu care a fost amânat de două ori, a refuzat să facă acest lucru, iar Cehia a preluat organizarea acestei competiții la Praga.

România revine în Grupa Mondială pe locul rămas vacant după calificarea directă a Canadei

În aceste condiții, Ungaria, care era calificată la turneul final ca ţară gazdă, a părăsit competiția, locul ei fiind luat de Canada. Canada trebuia să joace în anul 2022 în calificările competiției Billie Jean King Cup, iar acel loc a devenit vacant.
Pentru că era o situație fără precedent, în urma recomandării Comitetului Billie Jean King Cup, Consiliul ITF a stabilit că România va înlocui Canada, fiind cea mai bine clasată națională din cele care au pierdut în play-off-ul 2021.
https://i.eurosport.com/2021/04/16/3115346.jpg
În aprilie, în play-off-ul Grupei Mondiale, la Cluj-Napoca, România, având-o în premieră căpitan pe Monica Niculescu, era învinsă de Italia cu scorul de 3-1, însă fără a le avea în lot pe Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu. În februarie, România pierduse cu Rusia (2-3), tot la Cluj-Napoca, în calificările pentru turneul final 2021.
Turneul final al ediției 2021 a Billie Jean King Cup va avea loc la Praga, în perioada 1-6 noiembrie.
Sursa: Agerpres
Transylvania Open
Simona Halep, "onorată" să fie idol pentru Emma Răducanu: "E super-drăguță! Am felicitat-o"
ACUM 10 ORE
Transylvania Open
Debut cu stângul pentru românce la Transylvania Open! Andreea Prisăcariu, eliminată în turul 1
ACUM 11 ORE