Echipa masculină a României va înfrunta formaţia Slovaciei în Grupa Mondială I a Cupei Davis, în septembrie, potrivit tragerii la sorţi efectuate joi, a anunţat Federaţia Română de Tenis pe Facebook, scrie Agerpres. Meciul va avea loc în deplasare, în 16-17 septembrie sau 17-18 septembrie.
Echipa care va câştiga acest meci va juca în 2023 în calificările pentru turneul final al Cupei Davis. România a fost învinsă de Spania cu 3-1, în martie, la Marbella, în calificările ediţiei 2022, în timp ce Slovacia a pierdut acasă cu 2-3 în faţa Italiei, în aceeaşi fază. Duelul cu Slovacia va fi extrem de dificil, având în vedere situația jucătorilor din România în tenisul masculin.
CITEȘTE ȘI:
Roland Garros
LIVE BLOG ROLAND GARROS ZIUA 1 | Sorana Cîrstea o înfruntă ACUM pe Tatjana Maria pe Eurosport 2
ACUM O ORĂ

România – Slovacia, duel extrem de dificil pentru "tricolori"

Slovacia nu e la nivelul la care a fost Spania, în mod evident, dar valoarea tenismenilor slovaci este net superioară "tricolorilor". Slovacia are un reprezentant în Top 100 ATP prin Alex Molcan, ocupant al locului 65 ATP. În plus, alți patru jucători se regăsesc în Top 200 ATP: Gombos (112 ATP), Martin (128 ATP), Kovalik (184 ATP) și Horansky (199 ATP). De cealaltă parte, cel mai bine clasat jucător al României este Marius Copil, pe locul 257 ATP.
România şi Slovacia s-au înfruntat de două ori în Cupa Davis, fiecare având o victorie. În 2002, la Presov, în primul tur al Grupei Mondiale, România se impunea cu 4-1, prin punctele aduse de Andrei Pavel (două), Victor Hănescu şi perechea Andrei Pavel/Gabriel Trifu. În 2015, în turul al doilea al Grupei I a zonei Europa-Africa, Slovacia a câştigat la Mamaia cu 3-2, Marius Copil şi Adrian Ungur câştigând punctele tricolorilor.
Tenis
Roland Garros (22 mai - 5 iunie) pe Eurosport și Eurosport Player
ACUM 3 ORE
Tenis
Carlos Alcaraz despre cariera sa: "Cred că am crescut mult. Sunt un alt jucător acum!"
ACUM 3 ORE