Echipa de Fed Cup a României a fost învinsă la limită de Rusia la Cluj-Napoca, scor general 2-3. România a pierdut calificarea la turneul final al Fed Cup, din perioada 14-19 aprilie, care va avea loc la Budapesta. După 2-2 la meciurile de simplu, din confruntarea cu Rusia, echipa formată din Ruse și Cristian a fost învinsă de rusoaicele Anna Blinkova și Anna Kalinskaia, scor 3-6, 2-6.
Tricolorele vor fi nevoite în continuare să joace în aprilie un meci decisiv pentru a rămâne în prima divizie a competiției. În perioada 17-18 aprilie, România va lua parte la un baraj de menținere în această grupă mondială de Fed Cup, pentru a putea juca și la anul în februarie în barajul de calificare la turneul final.
Acolo, sportivele noastre vor întâlni Italia, echipă care a cucerit Fed Cup în patru rânduri: 2006, 2009, 2010, 2013. Totuși, reprezentantele squadrei azzurra au în acest moment o generație slabă, mult sub ceea ce au avut în ultimele două decenii.
Tenis
Topul câștigurilor din tenis în 2021, eclipsat de Emma Răducanu! Ce loc surpriză ocupă Simona Halep
ACUM 11 ORE
Cel mai bine clasată jucătoare din Italia în acest moment este Jasmine Paolini, locul 95 WTA. Ea este secondată de Camila Giorgi, locul 100 WTA. Marea speranță a Italiei, care are încă un dublu destul de bun, e Elisabetta Cocciaretto 19 ani, locul 155 WTA. Mulți specialiști anticipează că în câțiva ani tânăra jucătoare va fi o prezență constantă în TOP 20, însă în acest moment mai are mult de învățat pentru a progresa.
Învingătoarele vor juca în barajul pentru turneul final al ediţiei 2021, iar învinsele vor retrograda în grupa zonală I a zonei Euroafricane.
Echipele calificate la turneul final de anul acesta sunt Australia, Franţa (finalistele ediţiei 2019), Ungaria (ţară gazdă), Cehia (wild card) și cele 8 câştigătoare din Baraj: SUA, Rusia, Spania, Belgia, Belarus, Germania, Elveţia, Slovacia. Turneul final se va disputa între 14-19 aprilie.
Tenis
Mesaj emoționant al lui Darren Cahill după despărțirea de Simona Halep! Ce a postat antrenorul
IERI LA 20:40
Tenis
"M-a luat prin surprindere!" Ce a spus Ilie Năstase despre despărțirea dintre Simona Halep și Cahill
IERI LA 17:33