Echipa de Fed Cup a României a fost învinsă la limită de Rusia la Cluj-Napoca, scor general 2-3. România a pierdut calificarea la turneul final al Fed Cup, din perioada 14-19 aprilie, care va avea loc la Budapesta. După 2-2 la meciurile de simplu, din confruntarea cu Rusia, echipa formată din Ruse și Cristian a fost învinsă de rusoaicele Anna Blinkova și Anna Kalinskaia, scor 3-6, 2-6.
Tricolorele vor fi nevoite în continuare să joace în aprilie un meci decisiv pentru a rămâne în prima divizie a competiției. În perioada 17-18 aprilie, România va lua parte la un baraj de menținere în această grupă mondială de Fed Cup, pentru a putea juca și la anul în februarie în barajul de calificare la turneul final.
Acolo, sportivele noastre vor întâlni Italia, echipă care a cucerit Fed Cup în patru rânduri: 2006, 2009, 2010, 2013. Totuși, reprezentantele squadrei azzurra au în acest moment o generație slabă, mult sub ceea ce au avut în ultimele două decenii.
Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Osaka, bătută de Anisimova! Nadal, în optimi! Rezulatele zilei
ACUM 4 ORE
Cel mai bine clasată jucătoare din Italia în acest moment este Jasmine Paolini, locul 95 WTA. Ea este secondată de Camila Giorgi, locul 100 WTA. Marea speranță a Italiei, care are încă un dublu destul de bun, e Elisabetta Cocciaretto 19 ani, locul 155 WTA. Mulți specialiști anticipează că în câțiva ani tânăra jucătoare va fi o prezență constantă în TOP 20, însă în acest moment mai are mult de învățat pentru a progresa.
Învingătoarele vor juca în barajul pentru turneul final al ediţiei 2021, iar învinsele vor retrograda în grupa zonală I a zonei Euroafricane.
Echipele calificate la turneul final de anul acesta sunt Australia, Franţa (finalistele ediţiei 2019), Ungaria (ţară gazdă), Cehia (wild card) și cele 8 câştigătoare din Baraj: SUA, Rusia, Spania, Belgia, Belarus, Germania, Elveţia, Slovacia. Turneul final se va disputa între 14-19 aprilie.
Australian Open
Barbara Schett, impresionată de Simona Halep. Ce a remarcat expertul Eurosport la româncă
ACUM 5 ORE
Australian Open
Anunţul făcut de Osaka, după ce a fost eliminată de eleva lui Cahill, deşi a avut 2 mingi de meci
ACUM 6 ORE