Echipa României, al cărei căpitan nejucător este Horia Tecău, va întâlni în play-off-ul Billie Jean King Cup echipa Ungariei. Confruntarea va avea loc în țara noastră în zilele de 11 și 12 noiembrie 2022. Rămâne de văzut în ce oraș va fi organizat evenimentul, însă la momentul actual, Sala Polivalentă din Cluj pare cea mai bună variantă.
Învingătoarea dintre România și Ungaria va juca anul viitor în calificările Billie Jean King Cup pentru un loc la Turneul Final din 2023. Ultima confruntare disputată de tricolore în Billie Jean King Cup a avut loc pe 15 și 16 aprilie 2022, atunci când România a fost învinsă în mod clar de Polonia, scor 4-0.
Wimbledon
Novak Djokovic i-a pus la zid pe șefii de la Wimbledon: "Nu pot să accept niciodată asta"
ACUM 21 MINUTE
CITEȘTE ȘI:

România - Ungaria, play-off-ul Billie Jean King Cup

România pleacă drept favorită în această confruntare, prin prisma jucătoarelor mai valoroase, dar și din punct de vedere al întâlnirilor directe anterioare. România şi Ungaria s-au întâlnit până acum de nouă ori în Fed Cup (fostul nume al competiţiei), iar echipa noastră a obţinut opt succese, ultima cu 2-1 la Budapesta, în 2014, în Grupa I a zonei Europa-Africa, prin victoriile reuşite de Sorana Cîrstea şi perechea Irina Begu/Monica Niculescu, Timea Babos (victorioasă în faţa Simonei Halep) aducând punctul gazdelor. Singura victorie a Ungariei s-a consemnat în 1993, în Anglia, cu 2-1.
România are cinci jucătoare în Top 100 WTA: Simona Halep (20), Sorana Cîrstea (36), Irina Begu (44), Gabriela Ruse (55) și Jaqueline Cristian (70). Halep nu a fost prezentă la ultimele întâlniri ale României, în timp ce Cîrstea s-a retras de la națională. De cealaltă parte, Ungaria are trei sportive printre primele 100 ale lumii: Anna Bondar (62), Panna Udvardy (98) şi Dalma Galfi (98).
Wimbledon
Rezumatul meciului Novak Djokovic - Miomir Kecmanovic
ACUM 22 MINUTE
Tenis
Meciul zilei la Wimbledon: Kyrgios-Tsitsipas. "Va fi o dispută spectaculoasă, de urmărit!"
ACUM 34 MINUTE