Revenit pe teren după mai bine de șase luni, Rafael Nadal a cedat doar două game-uri în fața lui Pablo Carreno-Busta (18 ATP), scor 6-1, 6-1, la capătul unui meci fără istoric, care a durat o oră și 14 minute de joc. Rafa se va duela în turul următor cu învingătorul partidei dintre Milos Raonic (19 ATP) și Dusan Lajovic (25 ATP), meci care se va disputa azi și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport 2.

În ciuda faptului că toată lumea se aștepta la un meci competititv, având în vedere că adversarul lui din turul doi este semifinalistul de la US Open, Rafael Nadal nu i-a lăsat nicio șansă compatriotului lui la revenriea pe teren. Acesta a fost primul meci al lui Rafa de la 1 martie, însă absența lui din spațiul public nu s-a observat nicio clipă. Marele campion iberic și-a arătat clasa la fiecare punct jucat și a confirmat cotele care-l dau mare favorit înainte de Roland Garros.

Tenis
Nadal, din nou la Paris! Ibericul și-a anunțat prezența la turneul pe care nu l-a câștigat niciodată
20/10/2020 LA 13:58

Rafael Nadal, avertisment pentru rivali după primul meci la revenire

"E un sentiment special să revin la Roma, cu toate că nu există public. A fost un meci împotriva unui jucător care a făcut un turneu minunat la New York. Am intrat excelent în meci, am avut lovituri bune. Cred că m-am descurcat mai bine decât mă așteptam. Am fost concentrat, nu am lipsit deloc din partidă, sunt mulțumit de prestația mea", a spus Rafa la finalul meciului.

Mai mult, deși a avut un meci de excepție, cu aproape niciun moment de slăbiciune, Rafael Nadal a mărturisit că mai are multe aspecte de îmbunătățit, înainte de Roland Garros, ultimul turneu de Grand Slam din acest sezon, care se va vedea în direct pe canalele Eurosport și Eurosport Player: "Bineînțeles, mai am multe lucruri de îmbunătățit înainte de Roland Garros. Trebuie să mă antrenez în continuu pentru a atinge nivelul maxim și trebuie să am atitudinea corectă, intensitatea corectă, să petrec multe ore în meciurile oficiale și să rămân concentrat", a spus Rafa la conferința de presă de după meci.

Tenis
Recordul lui Rafa Nadal la Roland Garros, "amenințat" de un junior promițător: "Îl pot doborî!"
16/10/2020 LA 16:25
Tenis
Novak Djokovic, lăsat pe dinafară! Ce spune Toni Nadal despre cei mai buni tenismeni din istorie
14/10/2020 LA 16:30