În condițiile în care liderul mondial din ATP este reținut într-un hotel din Australia înainte de primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, ministrul francez al sportului a declarat că dacă se va respecta protocoalele actuale din Franța la Roland Garros, Novak Djokovic ar putea ajunge la Paris fără să fie condiționat de vaccinare.
Ministrul sportului din Franța a confirmat vineri că Novak Djokovic, campion en-titre la Openul francez, va putea intra în țară și va putea juca la Roland Garros în 2022 chiar dacă nu este vaccinat. Majoritatea cetățenilor și rezidenților țării au permisiunea de a intra în Franța, indiferent de statutul lor de vaccin (cu unele excepții), dar cei care intră în țară nevaccinați se confruntă cu mai multe restricții în ceea ce privește autoizolarea inițială și accesul la diferite evenimente.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
IERI LA 16:51

Novak Djokovic va putea participa la Roland Garros în 2022, anunță Roxana Mărăcineanu

Djokovic se află în prezent în detenție într-un hotel pentru refugiați după ce australienii nu l-au lăsat să intre în țară din cauza neînțelegerilor dintre autoritățile australiene. El pare să părăsească țara fără a participa la Grand Slam, deși nu a fost luată o decizie finală. Ministrul Sportului din Franța, Roxana Mărăcineanu, a declarat că Djokovic va putea participa la Roland Garros dacă va respecta protocoalele actuale.
"La Roland Garros e cu totul altă poveste. Djokovic nu ar beneficia de aceleași aranjamente organizatorice ca jucătorii vaccinați, dar cu toate acestea va putea concura la Roland Garros pentru că protocoalele, bula de izolare, o permit", a spus Mărăcineanu pentru FranceInfo. Președintele francez Emmanuel Macron, a declarat că vrea să-i "enerveze" pe cei care nu sunt vaccinaţi, într-o remarcă tăioasă, care a stârnit reacţii dure: "Pe cei nevaccinaţi, chiar vreau să-i enervez. Şi astfel, vom continua să o facem, până la sfârşit. Aceasta este strategia", a declarat Macron pentru ziarul Le Parisien.
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
IERI LA 16:11
Roland Garros
Mouratoglou a dat verdictul! Care sunt cei 4 favoriți la câștigarea titlului de la Roland Garros
IERI LA 13:43