Rusia, câştigătoarea ultimei ediţii a Cupei Davis, va fi înlocuită de Serbia la faza finală din 2022 a acestei competiţii rezervate echipelor naţionale masculine de tenis, programată în luna septembrie, a anunţat luni Federaţia internaţională (ITF), citată de AFP.
Decizia este urmarea excluderii sportivilor ruşi din toate competiţiile internaţionale, după declanşarea războiului din Ucraina.
Serbia, aleasă de ITF deoarece a fost "echipa cea mai bine clasată dintre semifinalistele din 2021", primise deja o invitaţie pentru intrarea directă în această fază finală fără a mai trece prin calificări. În aceste condiţii, o altă naţiune, care urmează să fie anunţată ulterior, va beneficia de această invitaţie acordată iniţial echipei lui Novak Djokovic, a precizat Federaţia internaţională de tenis.
Roland Garros
Azi începe Roland Garros 2022. Ce putem vedea în prima zi de la Grand Slamul parizian
ACUM 5 ORE
Tot luni, ITF a anunţat că în competiţia feminină Billie Jean King Cup (fosta Fed Cup), Rusia (deţinătoarea trofeului) va fi înlocuită de Australia, aleasă pe aceleaşi criterii ca Serbia.
Agerpres
Citește și:

Belarus a avut de suferit și ea în Cupa Davis și Billie Jean King Cup

Nu doar Rusia a fost înlocuită de către ITF în cele două competiții, ci și Belarus. În Cupa Davis, Belarus trebuia să dispute barajul pentru Grupa Mondială 1 în perioada 4-5 martie contra Mexicului, dar această întâlnire nu a mai avut loc, iar Mexicul a mers mai departe și va juca în luna septembrie în Grupa Mondială 1.
În ceea ce privește Billie Jean King Cup, Belarus trebuia să întâlnească Belgia în perioada 15-16 aprilie 2022 în barajul pentru Grupa Mondială, dar întâlnirea a fost anulată și Belgia s-a calificat automat în faza finală.
Roland Garros
Halep și Mouratoglou, vedetele unui super-reportaj CNN, înainte de Roland Garros
ACUM 7 ORE
Open Parc Auvergne-Rhône-Alpes Lyon
Cameron Norrie a câștigat turneul de la Lyon
ACUM 8 ORE