Daria Kasatkina a provocat isterie în Rusia, după ce a declarat într-un interviu că tinerii sportivi ruși ar trebui să-și schimbe cetățenia dacă vor să urmeze performanța. Prima rachetă a Rusiei în clasamentul WTA (locul 12 mondial) i-a îndemnat pe părinții tenismenilor să ia în calcul această posibilitate, stârnind reacții acide din partea politicienilor ruși.
Totuși, Daria Kasatkina nu e singura sportivă importantă a Rusiei care are această opinie. Andrey Rublev e și el indignat de tratamentul pe care el și colegii săi trebuie să-l suporte doar pentru că e cetățean rus. Rublev, al 8-lea jucător al lumii, a transmis de asemenea că se ajunge în punctul în care tenismenii ruși nu au de ales, nu-și pot continua carierele dacă nu recurg la schimbarea cetățeniei, așa cum a procedat Elena Rybakina în 2018.
CITEȘTE ȘI:
National Bank Open
"Sunt români peste tot, mai puțin în România!". Bianca Andreescu, gluma zilei la Toronto
IERI LA 12:22

Andrey Rublev vrea să-și schimbe cetățenia, după ce a fost interzis la Wimbledon

Andrey Rublev este unul dintre tenismenii care a pus la zid războiul din Ucraina încă din primul moment. El a fost foarte deranjat de măsura pe care au luat-o organizatorii de la Wimbledon de a le interzice participarea tenismenilor ruși și bieloruși. Rublev spune că în final, dacă vor exista în continuare astfel de hotărâri, atunci va fi nevoit să-și schimbe cetățenia pentru că își dorește să-și continue cariera.
"La Wimbledon, dacă voiam să particip, trebuia să-mi schimb pașaportul, altfel nu. Dacă ni se interzice complet să participăm la turnee și vrem să ne continuăm cariera sportivă, atunci aceasta este singura modalitate, de a ne schimba cetățenia, altfel nu se poate. Tenisul e viața mea și dacă vreau să-mi continui cariera... ăsta e răspunsul. La Jocurile Olimpice acum nu pot juca, vreau să cred că voi mai juca, sunt extrem de recunoscător că am câștigat aurul la mixt. Sper ca toată această situație să se regleze.
Am fost foarte supărat pentru ce s-a întâmplat la Wimbledon. Cheltuiești atât de mult, investești în tine, iar în final nu poți juca. Am oferit opțiuni care ar putea ajuta. Ne-am oferit să jucăm la dublu sau mixt cu jucători ucraineni, să folosească platforma de tenis pentru a arăta cât de importantă este pacea mondială. Acesta este cel mai important lucru în acest moment.
Eu sunt jucător de tenis. Și datorită jocului de pe teren, datorită acestei platforme, pot transmite un mesaj bun, corect. Dar răspunsul la toate a fost același: guvernul rus va folosi rezultatele rușilor împotriva tuturor. Nu contează ce spui: Răspunsul de la Wimbledon a fost același indiferent de ce am fi spus noi", a declarat Rublev într-un interviu acordat bloggerului Vitaly Kravchenko.
Hamburg European Open
Rublev, momente rare la Hamburg! L-a strâns pe arbitru de picior și s-a lovit puternic cu racheta
21/07/2022 LA 14:36
Tenis
Kasatkina, pusă la zid de Trefilov! Afirmații absurde despre homosexualitate & schimbarea cetățeniei
20/07/2022 LA 12:38