În 2016, la începutul lunii iunie, Maria Sharapova a făcut un anunț public în care mărturisea că a dat greș unui test antidoping efectuat după meciul din sferturile de finală ale Australian Open contra Serenei Williams. Testul cu pricina indica prezența substanței Meldonium, substanță care a fost interzisă de la 1 ianuarie 2016. De altfel, Sharapova a mai fost supusă unui test, pe 2 februarie, la Moscova, test care a indicat aceeași substanță. Maria a admis rezultatele, iar un tribunal din Londra a decis să o suspende pe rusoaică timp de doi ani din circuit, luând de asemenea hotărârea ca punctele și premiul de la Australian Open să fie retrase.

Sharapova, forţată să se retragă de suspendare

Sharapova a făcut imediat un apel la decizia inițială a tribunalului și a reușit să micșoreze perioada de pedeapsă, de la 24 de luni la 15. Fără clasament, misiunea Mariei Sharapova la revenire părea una extrem de dificilă, însă organizatorii turneelor WTA au transformat revenirea rusoaicei într-o oportunitate excelentă de a produce mai mult venit din vânzarea biletelor, fapt pentru care i-au acordat campioanei din Rusia mai multe wildcarduri. Chiar şi aşa, rusoaica nu a mai revenit niciodată la nivelul de dinainte, perioada petrecută pe tuşă fiind decisivă în acest sens.
Tenis
O mare campioană anunță retragerea Serenei Williams din tenis: "E la o accidentare distanță!"
11/10/2021 LA 19:18
Andrei Chesnokov îi arată cu degetul pe cei de la WADA, care ar trata cu două jumătăţi de măsură diferite fapte similare. Sharapova nu trebuia suspendată, dar, dacă s-a luat această decizie, şi Serena Williams ar trebui să păţească la fel, spune rusul.
"Pentru o jucătoare de tenis, să lipsească un an este un adevarat dezastru, aşa că nu e o surpriză că, după povestea cu meldoniumul, Maria nu s-a mai întors la nivelul ei anterior. Acum am şi o mare întrebare pentru WADA. De ce Serena Williams poate folosi amfetamina şi se închid ochii, pe motiv că ar fi pentru uz terapeutic, iar Sharapova a fost suspendată pentru că a folosit o substanţă care nu o făcea mai puternică?", a spus Chesnokov, conform Match TV.
Andrei Chesnokov a câştigat, de-a lungul carierei, 7 titluri ATP, cel mai important fiind cel de la Monte Carlo, unde a trecut în finală, în 1990, de Thomas Muster, un specialist pe zgură. El a mai jucat finale la Indian Wells, Roma, Montreal, Hamburg sau Sydeny.
În turneele de Grand Slam, Andrei Chesnokov nu a depăşit faza semifinalelor, reuşind să ajungă în penultimul act de la Roland Garros, în 1989 (învins de cel care avea să câştige competiţia, Michael Chang). Cel mai bun loc ocupat de rus în ierarhia mondială a fost 9, în aprilie 1991.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Tenis
Tot ce trebuie să știi despre Indian Wells, "al cincilea" turneu de Grand Slam al anului
03/10/2021 LA 13:03
Tenis
Vești bune pentru Simona Halep înainte de Indian Wells! 3 nume uriașe, pe lista absențelor
28/09/2021 LA 11:59