Tenis

Ruşii, acuzaţii grave: Sharapova, o victimă! "De ce se închid ochii în cazul Serenei Williams?"

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Serena Williams şi Maria Sharapova, două dintre cele mai bune jucătoare ale ultimului deceniu

Credit imagine: Getty Images

DeCristian Mihala
25/05/2020 la 18:19 | Actualizat 25/05/2020 la 18:19

Andrei Chesnokov, fostul mare jucător de tenis din Rusia, e dezamăgit de modul în care a fost tratată Maria Sharapova. Ajuns la 54 de ani, acesta spune că Masha nu avea decât varianta retragerii, după ce a fost suspendată. Pe nedrept, pentru că în cazul Serenei Williams "se închid ochii", deşi foloseşte la rândul ei un medicament aflat pe lista interzisă.

În 2016, la începutul lunii iunie, Maria Sharapova a făcut un anunț public în care mărturisea că a dat greș unui test antidoping efectuat după meciul din sferturile de finală ale Australian Open contra Serenei Williams. Testul cu pricina indica prezența substanței Meldonium, substanță care a fost interzisă de la 1 ianuarie 2016. De altfel, Sharapova a mai fost supusă unui test, pe 2 februarie, la Moscova, test care a indicat aceeași substanță. Maria a admis rezultatele, iar un tribunal din Londra a decis să o suspende pe rusoaică timp de doi ani din circuit, luând de asemenea hotărârea ca punctele și premiul de la Australian Open să fie retrase.

Sharapova, forţată să se retragă de suspendare

Tenis

Un an de la finala de poveste câștigată de Simona Halep la Wimbledon 2019 cu Serena Williams

ACUM 10 ORE

Sharapova a făcut imediat un apel la decizia inițială a tribunalului și a reușit să micșoreze perioada de pedeapsă, de la 24 de luni la 15. Fără clasament, misiunea Mariei Sharapova la revenire părea una extrem de dificilă, însă organizatorii turneelor WTA au transformat revenirea rusoaicei într-o oportunitate excelentă de a produce mai mult venit din vânzarea biletelor, fapt pentru care i-au acordat campioanei din Rusia mai multe wildcarduri. Chiar şi aşa, rusoaica nu a mai revenit niciodată la nivelul de dinainte, perioada petrecută pe tuşă fiind decisivă în acest sens.

Andrei Chesnokov îi arată cu degetul pe cei de la WADA, care ar trata cu două jumătăţi de măsură diferite fapte similare. Sharapova nu trebuia suspendată, dar, dacă s-a luat această decizie, şi Serena Williams ar trebui să păţească la fel, spune rusul.

"Pentru o jucătoare de tenis, să lipsească un an este un adevarat dezastru, aşa că nu e o surpriză că, după povestea cu meldoniumul, Maria nu s-a mai întors la nivelul ei anterior. Acum am şi o mare întrebare pentru WADA. De ce Serena Williams poate folosi amfetamina şi se închid ochii, pe motiv că ar fi pentru uz terapeutic, iar Sharapova a fost suspendată pentru că a folosit o substanţă care nu o făcea mai puternică?", a spus Chesnokov, conform Match TV.

Andrei Chesnokov a câştigat, de-a lungul carierei, 7 titluri ATP, cel mai important fiind cel de la Monte Carlo, unde a trecut în finală, în 1990, de Thomas Muster, un specialist pe zgură. El a mai jucat finale la Indian Wells, Roma, Montreal, Hamburg sau Sydeny.

În turneele de Grand Slam, Andrei Chesnokov nu a depăşit faza semifinalelor, reuşind să ajungă în penultimul act de la Roland Garros, în 1989 (învins de cel care avea să câştige competiţia, Michael Chang). Cel mai bun loc ocupat de rus în ierarhia mondială a fost 9, în aprilie 1991.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Tenis

"Halep nu se gândea să câștige!" Antrenorul Serenei Williams, despre finala de la Wimbledon 2019

14/06/2020 LA 08:40
Tenis

Serena Williams nu e de acord cu Simona Halep și Novak Djokovic: "100% va juca acolo!"

13/06/2020 LA 06:22
Subiecte asemănătoare
TenisSerena WilliamsMaria Sharapova
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol