Liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, a anunțat aseară că se retrage de la turneul organizat la Miami. Sârbul anunțase inițial că va face deplasarea în Statele Unite ale Americii pentru ca mai apoi să facă trecerea pe suprafața roșie. Totuși, Nole s-a răzgândit pe ultima sută de metri și a precizat că va folosi timpul pe care l-a câștigat în urma retragerii pentru a petrece mai mult timp alături de familie.
După ce și-a asigurat recordul pentru cele mai multe săptămâni petrecute pe locul 1 ATP, Novak Djokovic și-a reconfigurat programul competițional. Astfel, sârbul a ales să adopte tactica lui Rafael Nadal. Ibericul a ales să nu mai participe după Australian Open la niciun turneu pe hard pentru a pregăti cât mai bine sezonul de zgură. În plus, ambii aveau accidentări pe care au fost nevoiți să le trateze în această perioadă.

Novak Djokovic, forfait de la Miami. Motivul invocat de Nole

Tenis
Novak Djokovic revine în circuit, după finala pierdută la US Open! Anunțul lui Filip Krajinovic
ACUM 3 ORE
"Dragi fani, îmi pare foarte rău să anunț că anul acesta nu voi călători la Miami pentru a lua parte la turneu. Am decis să folosesc acest timp prețios pentru a rămâne acasă alături de familia mea. Cu toate aceste restricții, trebuie să-mi găsesc echilibrul între timpul petrecut în circuit și timpul petrecut acasă. De abia aștept să revin acolo anul viitor", a anunțat Novak Djokovic pe rețelele de socializare.
În plus, de la turneul organizat la Miami vor lipsi atât Nadal, cât și Federer. Ultima dată când de la un turneu Masters au lipsit toți membrii The Big Three se întâmpla în 2004, la Paris Bercy, în urmă cu 138 de turnee de categorie Masters. Alte absențe importante de la Miami sunt Thiem, Monfils, Carreno-Busta, Wawrinka, Coric, Gasquet și Kyrgios.
Tenis
Rafa Nadal, reverență în fața lui Federer și Djokovic! Compliment "suprem" pentru sârb
IERI LA 17:32
Tenis
Nadal, rezervat în privința revenirii pe teren după accidentare: "Nu știu când voi mai juca iar"
13/10/2021 LA 15:51