Sfertul de Melbourne va rămâne pentru multă vreme în memoria celor care au urmărit acea partidă. Numărul 100 ATP părea să aibă calificarea în buzunar după ce Swiss Maestro s-a accidentat în setul secund. Elvețianul a greșit pe bandă rulantă, iar serviciul lui Tennys a funcționat perfect, astfel că puțini credeau că meciul poate fi întors de fostul număr unu mondial.
În setul 4, Sandgren și-a procurat nu mai puțin de 7 mingi de meci (3 dintre ele la rând, la 6-3 în tie-break), însă nu a fost capabil să închidă meciul. Brațul său, foarte ferm până în acele momente decisive, a început să tremure, iar jucătorul de peste ocean a jucat doar la siguranță, așteptând greșeala adversarului. Care nu a venit, însă.
Acum, la câteva săptămâni distanță, Sandgren a oferit un interviu pentru Tennis World USA, unde a vorbit despre mult mediatizata comparație Nadal-Djokovic-Federer. Americanul îl consideră pe Nole cel mai mare jucător al tuturor timpurilor și și-a explicat alegerea.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
IERI LA 20:44
"Nu e nicio îndoială că Federer are cel mai frumos joc, însă Novak e cel mai bun din toate timpurile. E imposibil să joci contra lui. Încerci să trimiți o lovitură direct câștigătoare, iar el nu doar că o returnează, dar o face în zone care te scot din zona de confort. E imposibil să îl surprinzi pe Nole.Te sufocă încet, dar sigur cu jocul lui. Ceea ce realizează e incredibil. Găsește atât de ușor loviturile și devine mai bun de la meci la meci. Se îndreaptă tot timpul în direcția potrivită, mereu își crește nivelul, cu fiecare turneu care trece", a spus Sandgren, potrivit Tennis World USA.

Sandgren are încredere totală în calitățile sale

În privința jocului propriu-zis, Sandgren pare că este la un nivel ridicat al încrederii, deși inclusiv Mats Wilander a dezvăluit că nu crede că americanul va putea trece prea ușor peste eșecul de la Australian Open. Tennys e conștient că nu e suficient de puternic mental, dar încearcă să își îmbunătățească capitolele deficitare.
"Când joc cel mai bun tenis al meu, simt că sunt acolo, lângă cei mai puternici. Cu toate acestea, știu că trebuie să mai muncesc la anumite aspecte, nu sunt atât de puternic mental și devin frustrat uneori, în timpul partidelor. Trebuie să mă concentrez pe lucrurile pozitive și să iau fiecare punct în parte", a mai spus Sandgren.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
16/05/2022 LA 16:11