Începând de azi, la Eurosport a început "Săptămâna Campioanelor", iar prima campioană pe care o sărbătorim este Simona Halep, o jucătoare de tenis din Constanța care ne-a bucurat sufletele de atâtea ori prin performanțele ei incredibile. Simona Halep, născută pe 27 septembrie 1991, a reuşit deja să-şi îndeplineasă cele două visuri pe care și le-a clădit în minte pe când pusese prima dată mâna pe o rachetă de tenis: să cucerească un titlu de Grand Slam şi să fie numărul 1 în lume.
https://i.eurosport.com/2020/07/11/2848456.jpg
Călătoria copilului ambițios care nu s-a jucat cu păpuşi, ci cu mingi de tenis, nu a fost nicio clipă uşurată de circumstanţe, dar iată-ne în 2021, sezonul în care Simona a ajuns deja să fi petrecut șapte ani în Top 10 WTA, fără să fi părăsit cea mai înaltă zonă a clasamentului mondial. Mai mult, campioana noastră are planuri mărețe și pentru viitor și va rămâne cel mai probabil una dintre cele mai periculoase jucătoare de tenis și în perioada următoare.
Tenis
Simona Halep, nevinovată în ochii unui cunoscut tenismen: "Ar fi făcut asta dacă ar fi vrut!"
01/12/2022 LA 15:38
Am luptat pentru fiecare meci şi pentru fiecare punct. De fiecare dată, am dat tot ce-am putut pe teren şi acesta cred că a fost secretul –Simona Halep, după ce a câștigat primul titlu de Grand Slam al carierei, Roland Garros, în 2018.

#SăptămânaCampioanelor Simona Halep, la loc de cinste în sportul românesc

Până în prezent, în 2021, Simona Halep a disputat opt partide (la Gippsland Trophy și Australian Open), cedând în două dintre ele: Ekaterina Alexandrova la Gippsland Trophy și Serena Williams la Australian Open. De-a lungul timpului, campioana noastră a disputat 39 de finale, câştigând 22 dintre acestea: la Nürnberg, Rosmalen, Budapesta, New Haven, Kremlin, Sofia şi Qatar în 2014, Bucureşti în 2014, Shenzhen, Dubai, Indian Wells în 2015, Madrid, Bucureşti şi Montreal în 2016, Madrid în 2017 şi Shenzhen, Roland Garros şi Montreal în 2018, Wimbledon în 2019, Dubai, Praga și Roma în 2020.
https://i.eurosport.com/2020/09/22/2891758.jpg
În cadrul turneelor de Grand Slam, Simona Halep a disputat până în prezent cinci finale, la Roland Garros în 2014 cu Maria Sharapova, la Roland Garros în 2016 cu Jelena Ostapenko, la Australian Open în 2018 cu Caroline Wozniacki, la Roland Garros în 2018 cu Sloane Stephens și la Wimbledon în 2019 cu Serena Williams. La US Open, Simo a consemnat "cel mai slab" rezultat în cadrul turneelor majore, "doar" semifinale, la ediția din 2015. La Turneul Campioanelor, Simo a disputat o finală, în 2014, pe care a pierdut-o în fața Serenei Williams.
În cadrul Fed Cup, Simo, alături de celelalte jucătoare de tenis din România, au ajuns până în semifinale, în 2019, acolo unde au fost învinse pe muchie de cuțit de Franța. Campioana noastră, care a petrecut 64 de săptămâni pe locul de lider mondial, ocupă acum poziția a 11-a în topul celor mai longevivi lideri din istorie, după Steffi Graf, Martina Navratilova, Serena Williams, Chris Evert, Martina Hingis, Monica Seles, Justine Henin, Lindsay Davenport, Caroline Wozniacki și Ashleigh Barty.

#SăptămânaCampioanelor Simona Halep și cea mai mare dorință a ei

După atâtea reușite obținute la cel mai înalt nivel, Simona Halep şi-a stabilit deja următorul mare obiectiv: o medalie olimpică pentru România. "Visam să câștig titlul la Roland Garros. Am reușit. Am fost pe locul 1 mondial, apoi am câștigat al doilea titlu de Grand Slam la Wimbledon. Acum mi-am setat o altă țintă. Vreau o medalie olimpică pentru România. Pe asta mă concentrez în continuare. A fost incredibil să văd 20.000 de oameni pe Arena Națională. Am avut în permanență ochii în lacrimi. Este un sentiment unic să văd oamenii acordându-mi atât de multă atenție. M-am încărcat mult din energia transmisă de ei", mărturisea Simona cu doi ani în urmă.
https://i.eurosport.com/2020/10/16/2915934.jpg
În 2012, la Londra, când a participat pentru prima dată la Jocurile Olimpice, reprezentanta noastră a fost eliminată în turul inaugural de către Yaroslava Shvedova.Simo a confirmat de curând că își dorește să participe Jocurile Olimpice de la Tokyo: "Vreau să merg 100% la Olimpiadă și vreau să fac și treabă bună”, a spus Simona Halep, optimistă, precizând că își dorește foarte mult o medalie.
"Sper să reușesc să iau una, oricare ar fi ea și să ne bucurăm de momentul de acolo. Sper să nu fie greu, așa cum a fost în Australia, pentru că a fost un pic greu", a adăugat Halep.Despre participarea la Olimpiadă, în cadrul probei de dublu mixt, alături de Horia Tecău, Simona Halep a spus: "Normal așa s-a hotărât și așa a rămas. (...) Încă nu ne-am pregătit, probabil prin mai – iunie o să începem să jucăm și să ne antrenăm mai mult".
Tenis
Un sponsor important al Simonei Halep, mesaj special de Ziua Națională! Ce i-a transmis româncei
01/12/2022 LA 13:53
Tenis
Simona Halep a fost în mod oficial exclusă de la turneul din Africa! Anunțul organizatorilor
30/11/2022 LA 17:02