Dominic Thiem va evolua pentru prima dată în fața propriilor suporteri după ce și-a trecut numele pe lista câștigătorilor de turnee de Mare Șlem. Campionul de la US Open va juca, începând de luni, pe cel mai puternic tablou de turneu ATP 500. "E nebunie totală. Cred că nu am mai jucat niciodată la un turneu atât de puternic", a declarat Thiem pentru "Der Standard".
Novak Djokovic, Dominic Thiem, Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Matteo Berrettini, Andrey Rublev și Diego Schwartzman sunt cei șapte jucători din Top 10 care s-au înscris la turneul de la Viena, cu un tablou de doar 32 de poziții. Față de 2019, când Thiem câștiga în fine turneul de casă, după o finală disputată cu Diego Schwartzman (3-6, 6-4, 6-3), numărul jucătorilor din Top 10 s-a triplat. Un alt detaliu interesant: ultimul jucător direct acceptat pe tablou ocupă poziția 27 ATP, în condițiile în care anul trecut Borna Coric, de pe locul 22, prindea lista de opt capi de serie.
  • Turneul de la Viena va fi a patra întrecere din programul lui Thiem de la reluarea circuitului post-pandemie. Austriacul cu 17 titluri în palmares a fost învins în meciul de debut la Cincinnati, însă a strălucit apoi în ultimele două Grand Slam-uri ale anului, câștigând US Open-ul și ajungând apoi la 11 victorii consecutive la acest nivel la Roland Garros.
Australian Open
"Djokovic a primit o veste uriașă!". Anunțul de ultimă oră făcut de presa sârbă. Ce au descoperit
ACUM 39 MINUTE

Cum s-a ajuns la un tablou atât de puternic la Viena?

Explicația este simplă și este legată strict de pandemia de coronavirus. Calendarul ATP a fost fost drastic redus din cauza restricțiilor impuse în lumea întreagă (de la 66 de turnee în 2019 s-a ajuns la 32). Iar jucătorii și-au ajustat din mers programul, fiind extrem de atenți și la oportunitățile de a încasa bani și a-și echilibra balanța financiară, dar și la acele mici oportunități pe care le mai au pentru a acumula puncte față de zestrea deja existentă.
Novak Djokovic intră, evident, în această a doua categorie. După ce în 2019 a ratat șansa de a acumula niște puncte ce s-ar fi putut dovedi a fi decisive în lupta pentru șefia ATP, având semnate contracte pentru meciuri demonstrative pe durata turneelor de la Basel și Viena, în 2020 Djokovic a luat un wildcard din partea organizatorilor austrieci, tocmai pentru a-și oferi cea mai bună șansă de a termina anul pe primul loc în fața lui Rafa Nadal și, mai departe, a acumula cele 20 de săptămâni în fruntea ATP necesare pentru a-l deposeda de încă un record pe Roger Federer. Sârbul evită o posibilă confruntare cu Nadal la Masters-ul de la Paris, întrucât în actuala versiune a clasamentului calculată în baza celor mai bune rezultate din ultimele 22 de luni, Djokovic va păstra oricum cele 1.000 de puncte câștigate în 2019. Sârbul a lăsat din nou diplomația la o parte și a explicat că este interesat doar de recordul de săptămâni în fruntea ATP în acest moment.
În plus, pentru jucători a dispărut în acest an alternativa Basel, un turneu de aceeași categorie ATP 500 care s-ar fi jucat în mod normal în paralel cu turneul din Austria, "acasă la Federer". Elvețienii au decis ca, din rațiuni sanitare, să renunțe la organizarea turneului de la Basel, locul acestui turneu în săptămâna 26 octombrie - 1 noiembrie fiind luat de o nouă întrecere ATP 250, la Nur-Sultan (Kazahstan).
Tenis
Novak Djokovic, criticat de un fost campion la Australian Open! "Nu ar fi trebuit să vină aici"
ACUM O ORĂ
Tenis
Veste teribilă pentru Novak Djokovic! 2022 se anunţă cel mai greu an al carierei
IERI LA 06:50