Novak Djokovic a fost descalificat aseară de la US Open după ce a lovit cu mingea un arbitru de linie. Sârbul a lovit mingea din frustrare pentru că tocmai își pierduse serviciul și deși nu a intenționat să lovească pe cineva, gestul său a fost unul nesportiv. Drept urmare, arbitrii au aplicat regulamentul și l-au descalificat pe sârb.
Mai mult, acesta a fost și amendat și va pierde toate punctele acumulate la ediția din acest an a US Open.
Presa din Serbia a scris pe larg despre incident, însă unii jurnaliști sârbi s-au arătat extrem de deranjați de atitudinea omologilor din Croația. Sârbii sunt nemulțumiți că vecinii lor amintesc de un incident similar din cariera lui Djokovic.
Tenis
Mihaela Buzărnescu a pierdut finala de la Valencia! Câte poziţii va urca în clasamentul WTA
ACUM 2 ORE

Presa din Serbia atacă Croația după ce Novak Djokovic a fost descalificat de la US Open

În ediția din 2016 de la Roland Garros, Novak Djokovic s-a enervat și a aruncat cu racheta în spatele său. Numai că racheta a fost la un pas să îl lovească serios pe arbitrul de linie. Norocul a fost că acesta s-a ferit în ultima clipă. Când a fost întrebat de jurnaliști dacă nu se gândește că va fi la un moment dat descalificat pentru astfel de gesturi, sârbul a oferit un răspuns arogant.
Firesc, acest incident este amintit în presa din toată lumea, însă presa din Serbia s-a arătat deranjată de atitudinea colegilor din Croația.
Tabloidul sârb Novosti a titrat astăzi: ”Croații nu au nicio rușine: au amintit de un incident vechi al lui Novak”. Sârbii scriu că vecinii lor croați au uitat de toate momentele de prietenie oferite de Djokovic pentru națiunea lor, tensimenul oferindu-și susținerea pentru echipa de fotbal a Croației la Mondialul din 2018 precum și față de sportivii croați în general, alături de care poate fi văzut des.
Iată mai jos incidentul de la Roland Garros 2016:
Tenis
Roger Federer nu se lasă! Anunț despre revenirea lui pe teren
ACUM 4 ORE
Tenis
Cele mai tari 40 de statistici ale Serenei Williams la împlinirea a 40 de ani!
ACUM 8 ORE