Novak Djokovic a fost descalificat aseară de la US Open după ce a lovit cu mingea un arbitru de linie. Sârbul a lovit mingea din frustrare pentru că tocmai își pierduse serviciul și deși nu a intenționat să lovească pe cineva, gestul său a fost unul nesportiv. Drept urmare, arbitrii au aplicat regulamentul și l-au descalificat pe sârb.
Mai mult, acesta a fost și amendat și va pierde toate punctele acumulate la ediția din acest an a US Open.
Presa din Serbia a scris pe larg despre incident, însă unii jurnaliști sârbi s-au arătat extrem de deranjați de atitudinea omologilor din Croația. Sârbii sunt nemulțumiți că vecinii lor amintesc de un incident similar din cariera lui Djokovic.
Roland Garros
Iga Swiatek, favorită uriașă la Roland Garros 2022: "Cerul e limita pentru mine"
ACUM O ORĂ

Presa din Serbia atacă Croația după ce Novak Djokovic a fost descalificat de la US Open

În ediția din 2016 de la Roland Garros, Novak Djokovic s-a enervat și a aruncat cu racheta în spatele său. Numai că racheta a fost la un pas să îl lovească serios pe arbitrul de linie. Norocul a fost că acesta s-a ferit în ultima clipă. Când a fost întrebat de jurnaliști dacă nu se gândește că va fi la un moment dat descalificat pentru astfel de gesturi, sârbul a oferit un răspuns arogant.
Firesc, acest incident este amintit în presa din toată lumea, însă presa din Serbia s-a arătat deranjată de atitudinea colegilor din Croația.
Tabloidul sârb Novosti a titrat astăzi: ”Croații nu au nicio rușine: au amintit de un incident vechi al lui Novak”. Sârbii scriu că vecinii lor croați au uitat de toate momentele de prietenie oferite de Djokovic pentru națiunea lor, tensimenul oferindu-și susținerea pentru echipa de fotbal a Croației la Mondialul din 2018 precum și față de sportivii croați în general, alături de care poate fi văzut des.
Iată mai jos incidentul de la Roland Garros 2016:
Roland Garros
Paul Annacone și marele său pariu pentru Roland Garros 2022: "Nu există lucru mai greu în lume"
ACUM 3 ORE
Roland Garros
Mats Wilander știe cine câștigă Roland Garros 2022! "Pariul" suedezului: "Sunt multe motive!"
ACUM 17 ORE